• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Помилково перераховано кошти від покупця: чи складати податкову накладну?

Покупець помилився і оплатив зайве. У який термін згідно з законодавством і на підставі якого закону потрібно помилково перераховані кошти повернути, аби не виписувати податкову накладну і потім не коригувати її?

Авансовий внесок: чи потрібно сплачувати «єдинникам»?

Чи сплачують авансовий внесок платники єдиного податку?

Дивіденди для фізособи - резидента та юрособи - нерезидента: як виплатити?

Підприємство - платник ЄП ІІІ групи планує виплатити дивіденди засновнику фізособі - резиденту та юрособі - нерезиденту. Який порядок виплати дивідендів? Які податки нараховуються та утримуються? Чи потрібно подавати якусь звітність?

Чи може суб’єкт господарювання придбати платіжний термінал?

Чи може суб’єкт господарювання придбати платіжний термінал для його надання в оренду іншим суб’єктам господарювання? Яку систему оподаткування може обрати такий суб’єкт господарювання?

Чи повинна бюджетна організація нараховувати ПЗ з ПДВ за пп. 198.5 ПКУ?

Бюджетна організація здійснює капітальний та поточний ремонт своїх житлових і нежитлових приміщень за рахунок бюджетних коштів. Чи повинна така організація нараховувати ПЗ з ПДВ як на використання придбаних товарів/послуг у не госпдіяльності або не оподатковуваних операціях?

Дисконтування заборгованості за виплатою дивідендів учаснику товариства

Чи підлягає дисконтуванню заборгованість за виплатою дивідендів учаснику товариства, якщо таким учасником є юрособа - нерезидент, а дата виплати дивідендів прописана в протоколі - більше одного року з дня підписання протоколу про виплату дивідендів?

Помилка у даті складання ПН на отримані послуги від нерезидента: як виправити?

Допущено помилку у даті ПН, яка складена в зв’язку з отриманням послуг від нерезидента. Як виправити таку помилку? Як така операція відображається у декларації?

Оренда приміщення у ФОП: як обліковувати відшкодування комунальних послуг?

Підприємство орендує приміщення у ФОП – платника ЄП ІІІ групи. У договорі передбачено окреме відшкодування комунальних послуг. Чи можна це відшкодування відносити до складу витрат з метою оподаткування, якщо орендодавець не виконує умови договору щодо надання розрахунку вартості комунальних послуг?

Виплата дивідендів державі

Як виплачуються дивіденди державі?

У якому періоді акцизна накладна включається до декларації?

Дата складання акцизної накладної 28.11.2019 р., а дата реєстрації першого та другого примірника - 01.12.2019 р. У якому звітному періоді відображати таку акцизну накладну в декларації з акцизного податку?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»