• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Відпустка за власний рахунок: як розрахувати зарплату за місяць? 

Оклад працівника - 10 тис. грн. Відпустка без збереження зарплати з 16.12 до 18.12. Індексація за повний місяць - 216,51 грн. Як розрахувати зарплату за грудень: у відпрацьованих днях чи годинах? 

Які штрафи передбачено за неведення Книги обліку доходів ФОП – «єдинника»? 

ФОП - платник ЄП ІІІ групи використовує РРО. Надходження коштів за рік складають близько 4 млн грн. ФОП не вів Книгу обліку доходів протягом декількох років. Наразі хоче зареєструвати нову Книгу і вести облік. Які можливі штрафні санкції за періоди неведення Книги? 

Списання безнадійної дебіторської заборгованості до спливу терміну позовної давності: чи можливо? 

Чи може підприємство списати безнадійну дебіторську заборгованість до спливу терміну позовної давності? Боржник – діюча юрособа, але з виконавчої служби було отримано повідомлення про неможливість стягнення боргу 

Підприємець отримує лікарняні: що з оподаткуванням? 

Які податки потрібно нараховувати та сплачувати з лікарняних, отриманих ФОПом? Яка подається звітність?  

Неприбуткова організація втратила свій статус: як розрахувати об’єкт оподаткування? 

Неприбуткова організація втратила свій статус неприбутковості. Як визначається зобов’язання з податку на прибуток? 

Електронне видання: НА чи витрати?

В рахунку на оплату електронного бухгалтерського видання зазначено: ліцензія на право використання комп'ютерної програми терміном на рік. Як обліковувати ці витрати?

Витрати на оформлення фінлізингу авто: як обліковувати?

При отриманні авто у фінлізинг лізингоодержувач додатково поніс такі витрати як сума страхового платежу КАСКО (72 тис. грн) та пенсійний збір (50 тис. грн). Куди віднести ці витрати?

Поточний ремонт чи модернізація: як класифікувати витрати на ремонт?

Підприємство, з обсягом доходу до 20 млн грн, здійснює поточний ремонт власних та орендованих будівель, транспортних засобів. Суми витрат значні. Чи має право підприємство відносити до витрат в поточному періоді такі витрати?

Чи може підприємець бути «єдинником», якщо у нього КВЕД 61.10?

Підприємство працює з ФОПами ІІІ групи. ФОПи надають йому послуги з підключення кінцевого телекомунікаційного обладнання абонентам його замовника. Чи можуть ФОПи бути платниками єдиного податку використовуючи КВЕД 61.10 для надання даної послуги?

Посада головного бухгалтера відсутня: хто підписує ПН та звітність?

Юрособа має в штаті директора та бухгалтера (не головного). На цих осіб оформлено ЕЦП. Чи може бухгалтер підписувати податкові накладні своїм ЕЦП? Хто підписує податкову та фінансову звітність (лише керівник чи керівник та бухгалтер)?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»