• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Як має звітувати за 2019 рік «єдинник» І-ІІІ груп? 

Як має звітувати за 2019 рік платник єдиного податку I — III груп (юрособа або підприємець)? 

Прощення поворотної фіндопомоги платником податку на прибуток 

Підприємство - платник податку на прибуток надало ПФД іншому підприємству. 31.12.2019 р. прийнято рішення про прощення цієї заборгованості і укладено договір прощення боргу. Які податкові наслідки такої операції для підприємства - надавача?  

Акт наданих послуг з оренди: якою дати скласти, якщо останній день місяця - вихідний? 

Якою датою виписувати акти оренди, якщо останній день місяця - вихідний?  

Звіт з ЄСВ за 2019 рік: як складати? 

Як складається підприємцями Звіт з ЄСВ за 2019 рік? 

Термінал для розрахунків платіжними картками у ФОПа  

ФОП (власник магазину побутової хімії) буде встановлювати платіжний термінал для розрахунків за товар платіжними картками. Така операція буде вважатися готівковим чи безготівковим розрахунком? 

Кредиторська заборгованість із підзвітною особою: дисконтування

Чи проводити дисконтування кредиторської заборгованості підзвітній особі (оплата за ТМЦ), якщо вона виникла в 2016 році та не погашена станом на 01.01.2020 року?

Обов’язковий аудит: чи поширюються вимоги на неприбуткові організації?

Неприбуткова організація відповідає критеріям середнього підприємництва. Чи підлягає вона обов’язковому аудиту? Який тип звітності необхідно подати для аудиту? За якою формою така організація має складати та подавати фінзвітність до ДПС?

 Скільки додатків подається до декларації з рентної плати?

Скільки додатків до декларації з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин має подавати підприємство за кожним із родовищ (А,Б,С), в яких гірнича маса переробляється на продукцію первинної переробки (камінь бутовий та щебінь різних фракцій)?

Як мікропідприємству виправити помилки минулих років у фінзвітності та декларації з прибутку?

Підприємство три роки поспіль відповідає категорії мікропідприємств, але за 2017 та 2018 р. подавало фінзвітність за ф. №1-м, 2-м. Чи можна за 2019 р. звітувати за ф. №1-мс, 2-мс? Чи є помилкою віднесення витрат звітного періоду до витрат майбутніх періодів? Якщо так, то як це виправити?

Постачальник надав ПН, у якій код послуги не відповідає КВЕДу постачальника: що робити?

Постачальником надано послугу та складено відповідну податкову накладну. Підприємство виявило, що його контрагент немає відкритого КВЕДу щодо наданої послуги. Чи має право підприємство на включення такої податкової накладної до свого податкового кредиту?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»