• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Несплата штрафів за невиконання нормативу щодо інвалідів: чи діє Закон №533? 

З 18 березня 2020 року ресторан знаходиться на карантині, коштів на рахунку немає. До 15.04.2020 року потрібно сплатити штраф за невиконання нормативу щодо інвалідів. Чи будуть нараховані штрафи та пеня за несвоєчасну сплату? Чи діють норми Закону № 533 в даному випадку? 

Чи може підприємець оприбуткувати товарно-матеріальні цінності без ТТН? 

Чи може фізособа-підприємець оприбуткувати товарно-матеріальні цінності від постачальника на підставі видаткової накладної (без ТТН)? 

У якому рядку фіскального чеку наводиться код товару згідно з УКТ ЗЕД? 

Якщо у фіскальному чеку повинен відображатися код товару згідно з УКТ ЗЕД, то у якому рядку він повинен відображатися? 

Періодичні складання подорожнього листа та медогляд 

Підприємство має на балансі легковий автомобіль, який використовує директор. Чи можна складати подорожній лист один раз на місяць? Чи обов’язково директору проходити щозмінні передрейсові медогляди? 

Придбання та продаж цінних паперів: чи потрібно робити розподіл ПДВ? 

Підприємством, основний вид діяльності якого надання в оренду нежитлової нерухомості, було здійснено операцію з придбання та продажу цінних паперів (не є об’єктом оподаткування ПДВ за пп. 196.1.1 ПКУ). Чи потрібно здійснювати річний перерахунок ПДВ та нараховувати ПЗ? 

Немає конкретного строку повернення ПФД: як дисконтувати?

Як дисконтувати фіндопомогу, якщо за договором вказана суми фіндопомоги може надаватися частинами і повертається також частинами? Тобто немає граничного строку повернення ПФД. Сума договору 1 млн грн, початок договору 01.01.2019 р. - термін дії 2 роки. Допомога надається й повертається, коли у кожної із сторін є кошти

Підприємство списує безнадійну кредиторку: що з ПДВ та податком на прибуток?

Підприємство придбало товар, але не оплатило його. Вартість товару визначена в гривнях з прив’язкою до курсу євро. Через три роки підприємство хоче списати цю кредиторську заборгованість. Які будуть наслідки з ПДВ та податку на прибуток? Чи потрібно коригувати суму заборгованості?

Чи включати аванси до графи 6 таблиці 2 додатку 6 до декларації з ПДВ?

Як правильно визначити обсяг операцій з придбання товарів за місяць, використаних в пільгових операціях - V пост.зв. графа 6 т. 2 додатку 6? Чи враховувати аванси, за якими отримано зареєстровані ПН і нарахувано умовні зобов’язання за ст.199.1 ПКУ, а товари/послуги ще не отримано і не використано в неоподатковуваних операціях?

Як обрати касовий метод з ПДВ?

Підприємство, яке продає електричну енергію, з 01.01.2020 р. хоче скористатися п. 44 підрозд. 2 розд. XX ПКУ щодо застосування касового методу. Чи може підприємство використати цю норму і що потрібно зробити для цього?

Закордонне відрядження: за яким курсом визнавати витрати?

Згідно з ПКУ розмір неоподатковуваних добових за кордоном може становити до 80 євро. За яким курсом рахувати відрядні? При здійсненні вантажних перевезень за кордоном водії здійснюють витрати на обслуговування автомобілів, платні дороги тощо. При визначенні витрат використовується курс НБУ на дату здійснення витрат чи авансового звіту?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»