• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Звільнення ФОП від сплати ЄСВ за березень-квітень 2020 року: чи є умови та обмеження?  

Чи обов'язково зупиняти діяльність для звільнення ФОП від сплати ЄСВ за себе за період березень-квітень 2020 року? Як бути, якщо у ці два місяці надходитимуть кошти на розрахунковий рахунок? Чи буде проведено відвантаження товару? 

Як обліковувати закупівлю антисептиків та ЗІЗ під час карантину? 

Як провести закупівлю та списання антисептиків та ЗІЗ з метою створення безпечних умов праці на підприємстві? Які податкові наслідки з ПДВ та податку на прибуток? 

Надання відпустки без збереження зарплати на час карантину: чи не буде помилкою? 

Чи не буде помилкою надання відпустки без збереження зарплати працівнику на час карантину з 17 березня 2020 року за заявою від 17.03.2020 року згідно з Законом №530, який набув чинності 17.03.2020 року? 

Поворотна фіндопомога від засновника: чи потрібно нотаріально посвідчувати договір? 

Чи потрібно нотаріально посвідчувати договір про надання ПФД засновником у сумі 200 тис. грн? Який бухгалтерський облік такої операції? 

Відпустка без зарплати на час карантину: чи нараховувати ЄСВ? 

З урахуванням змін до законодавства, працівники йдуть у відпустку без збереження зарплати на час карантину. Якщо працівник буде знаходитися у відпустці повний календарний місяць, тобто оплата праці не буде нараховуватися взагалі, чи потрібно донараховувати та сплачувати ЄСВ від мінімальної зарплати? 

Чи може фізособа - власник приміщення виставляти рахунки за оренду та комунальні послуги ТОВ?

Чи може фізособа - власник приміщення здавати в оренду приміщення і виставляти рахунки за оренду та комунальні послуги ТОВ – платнику ПДВ? Якими документами супроводжуються ці дії? Який облік веде ТОВ?

Подання додатку 5 підприємцем пенсійного віку за 2019 рік

Підприємець подав звіт ЄСВ за себе призначення пенсії за половину року. Чи потрібно йому подати Додаток 5 за 2019 рік?

Які державні гарантії з мінзарплати, якщо працівники відпрацювали не весь робочий час?

З 17.03.2020 р. працівники знаходяться у відпустці без збереження зарплати. До 16.03.2020 р. відпрацьовано менше норми (обліковий період місяць). Працюють 3/3. Які штрафи можуть бути з боку державних органів, якщо нарахувати зарплату за фактом та не прирівнювати її до мінімальної?

Постачальник відмовляється виправляти номенклатуру у ПН: дії покупця

Постачальником було зареєстровано ПН з помилковим кодом УКТ ЗЕД. РК складати та реєструвати відмовляється. Як покупець може вплинути на постачальника? Чи має право покупець включити суму ПДВ такої ПН до податкового кредиту?

Придбання та оренда нежитлового приміщення

Чи може ФОП - платник ІІІ групи ЄП придбати нежитлове приміщення 350 кв.м. як фізособа та здавати його в оренду, як фізособа юрособі, а не як ФОП?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»