• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Виправлення в реквізиті «24» таблиці 6 Звіту з ЄСВ 

У ІV кварталі 2019 року працівник працював на умовах неповного робочого тижня. У реквізиті «24» таблиці 6 Звіту з ЄСВ не проставлено відмітку «Ознака неповного робочого часу». Чи потрібно виправляти звітність за весь квартал 2019 року? Які штрафні санкції за виправлення? 

Зменшення зарплати у зв’язку з карантином: як оформити документально? 

Через карантин значно погіршився фінансовий стан підприємства. У зв’язку з цим було прийнято рішення про зменшення розміру зарплати, але не нижче МЗП. Як задокументувати таке рішення?  

Коли «єдиннику» ІІ групи слід застосовувати РРО? 

Якщо підприємець – платник ІІ групи ЄП отримав дохід більше 1 млн грн 03.04.2020 р., то коли йому потрібно починати працювати з РРО? А також, якщо ФОП ІІ групи на розрахунковий рахунок планує внести власні кошти, то чи потрібно їх включати до обсягу доходу? 

Невиплата компенсації за невикористану відпустку: яка відповідальність? 

Яка відповідальність накладається на підприємство (адміністративна та фінансова) при ненарахуванні та невиплаті компенсації за невикористану відпустку? 

Доплата за виконання обов’язків тимчасового відсутнього працівника 

Чи передбачено доплату за виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника? У якому випадку доплату не передбачено? 

Чи потрібно робити доплату за суміщення посад, якщо на підприємстві запроваджено простій?

Бухгалтер працює на підприємстві за основним місцем роботи, також виконує обов'язки кадровика із доплатою за суміщення професій. З квітня по підприємству видано наказ на простій через карантин із оплатою 2/3 від окладу. Як здійснювати доплату за суміщення посад?

Як виплатити допомогу по тимчасовому безробіттю на час карантину?

Як проводиться виплата допомоги по тимчасовому безробіттю на час карантину від Фонду зайнятості та як вона розраховується?

Нерухомість надано в оренду: звільнення від податків на час карантину

ТОП, платник ЄП ІІІ групи, є власником нежитлового приміщення, яке надається в оренду. Є платником плати за землю під такою нерухомістю. Чи поширюється звільнення від плати за землю та податку на нерухомість на такі об'єкти на час карантину? Що є «використанням у господарській діяльності»?

Як виправити стаж в Звіті з ЄСВ за 2015 рік?

У квітні 2020 р. виявлено, що таблицю 6 звіту ЄСВ за січень 2015 р. не прийнято ДПС, тому у працівника страховий стаж за цей місяць відсутній, але ЄСВ сплачено. Як виправити помилку у квітні 2020 р. та надати ПФУ відомості про страховий стаж працівника за січень 2015 року? Працівник з 23.04.2020 р. має право на пенсію

Чи можна залишити плановий ліміт?

На підприємстві в грудні 2019 р. відкрили нову точку та розрахували прогнозований ліміт. Після закінчення 3-х місяців ліміт переглянули за фактичним надходженням коштів за попередній рік роботи (до розрахунку взято один місяць з 12-ти). Як правильно оформити документи, щоб залишити плановий ліміт каси, а не ліміт за фактом надходження?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»