• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Безвідсоткова поворотна фіндопомога: на який строк можна укласти договір?

На який термін можна укладати договір безпроцентної поворотної фіндопомоги від засновника-юрособи на загальній системі оподаткування? Чи є обмеження? Якщо дія договору більше, ніж три роки, то чи треба включати до доходів?

Як правильно оформити на роботу інваліда?  

Як правильно оформити на роботу інваліда ІІІ групи, які документи потрібно взяти у працівника? Як нараховувати зарплату та які подавати звіти?

Придбання програмного забезпечення «M.E.Doc»: як облікувати?

Який облік придбаного програмного забезпечення «M.E.Doc» та пакетів оновлень, якщо у документах немає відокремленої вартості придбаних об’єктів?

Як розрахувати резерв відпусток, якщо раніше його не створювали?

Підприємство не створювало резерв відпусток. Як розрахувати перехідний резерв? Які показники беруться до уваги? Яка формула застосовується?

Ліміт доходу для платників єдиного податку

Чи збільшено ліміт доходу для платників єдиного податку?

Трудовий договір – обов’язковий?

На підприємстві роздрібної торгівлі при прийнятті на постійну роботу співробітників видається наказ про прийняття за встановленою формою №П-1. Чи обов'язково оформляти трудовий договір?

Чи потрібно застосовувати РРО підприємцю при безготівкових розрахунках?

ФОП - платник ЄП ІІІ групи надає консультаційні послуги та послуги з комп’ютерного програмування. Перевищив дохід в 1 млн грн. Оплату за надані послуги отримує виключно в безготівковій формі (шляхом перерахування з рахунку платника на рахунок підприємця, в тому числі від нерезидента у валюті). Чи потрібно застосувати РРО?

Чи потрібно «єдиннику» складати фінзвітність?

ТОВ - платник ЄП ІІІ групи, неплатник ПДВ. Чи потрібно подавати фінзвітність до органів статистики? Чи потрібно вести облік витрат? Яка відповідальність за неподання фінзвітності до органів статистики?

Виплати, що (не) враховуються до мінімальної зарплати

Чи враховуються до зарплати при збереженні її мінімального рівня доплата за роботу в вечірній час? Колективним договором передбачена матеріальна допомога на оздоровлення та матеріальна допомога до святкових дат. Як враховуються ці види матеріальних допомог при розрахунку зарплати при збереженні її мінімального рівня?

Єдинник надає послуги за кордон: особливості 

Чи може підприємець - «єдинник» ІІІ групи (без ПДВ) надавати будівельні послуги для нерезидента (країна Росія) та отримувати розрахунок на свій поточний рахунок в Україні в іноземній валюті? Як цю валюту можна буде використати? Який документальний порядок, особливості обліку та звітність мають бути?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»