• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Як заповнювати додаток АМ декларації з прибутку? 

Підприємство подало податкову декларацію з податку на прибуток за 2018 рік, яка вміщувала Додаток АМ із заповненим рядком 11 групи 11. Як подавати декларацію за 2019 рік, адже наразі нова форма рядка А11 не передбачає заповнення. Чи буде зіставлятися Додаток АМ із фінзвітністю? 

Перебування у відпустці за власний рахунок: як заповнити звіт з ЄСВ? 

Працівники цілий місяць знаходилися у відпустці без збереження зарплати у зв’язку з карантином, але за цей місяць за них було сплачено ЄСВ для збереження страхового стажу. Як у такому випадку заповнити звіт з ЄСВ? 

Медичний товар звільнено від оподаткування ПДВ: як скласти ПН? 

Як скласти податкову накладну на медичний товар, який звільнено від оподаткування ПДВ? 

Чи включається відпустка за власний рахунок до розрахунку компенсації? 

До стажу роботи, який дає право на щорічну основну відпустку згідно з п. 4 ст. 9 Закону «Про відпустки», включається період перебування працівника у відпустці без збереження зарплати. При розрахунку компенсації за невикористану відпустку, чи віднімається кількість днів відпустки за свій рахунок? 

Заповнення Додатку 6 у разі, якщо були коригування пільгової операції 

Підприємство надає медичні послуги, які звільняються від ПДВ (пп. 197.1.5 ПКУ). В квітні було надано послуги на суму 100 грн і повернуто оплату за послуги на суму 10 грн. Як в такому випадку заповнити рядки 5 та 5.1 Декларації та Додаток 6 

 Як «єдиннику» ІІІ групи відобразити доходи щодо еквайрингу в Книзі обліку доходів?

ФОП на ІІІ групі ЄП отримує дохід щодо еквайрингу. Яка сума записується до Книги обліку доходів: загальна за розрахунками за день (відповідно до Z-звіту) чи сума коштів, яка зараховується банком на р/р на наступний день за мінусом комісії банку?

Розрахунок вихідної допомоги при виході на пенсію, якщо попередні два місяці працівник перебував у відпустці

Відповідно до колективного договору, при звільненні працівника на пенсію виплачується вихідна допомога в розмірі 5-ти середніх заробітків. Працівник звільняється з середини червня. З 1 квітня по 9 червня знаходиться у відпустці. Як правильно розрахувати вихідну допомогу?

ЗІЗ у відкритому доступі: чи буде додаткове благо?

ЗІЗ знаходиться у відкритому доступі. Чи буде в такому випадку додаткове благо?

Чи потрібно підприємству реєструвати новий КВЕД для нового виду діяльності?

ТОВ на загальній системі оподаткування, платник ПДВ (діяльність освітні послуги (дитячий садок)) готує іжу для вихованців, вподальшому планує продавати готові страви іншому дитячому садку. Чи потрібно реєструвати КВЕД для такої діяльності?

Яка допустима кількість знаків після коми у показнику кількості ПН?

Підприємство придбало 200 л. ДТ за ціною 22,99 грн з ПДВ. Постачальник зареєстрував ПН, в якій сума без ПДВ та сума ПДВ відповідають первинним документам, а кількість зазначено 199,98262 л. (замість 200). Чи правильно складено ПН? Чи можна включати її до складу ПК?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»