• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Лікарняні під час карантину: як видаються та оплачуються? 

Як видаються та оплачуються лікарняні листки під час карантину? 

Чи потрібен РРО при реалізації «єдинником» ІІ групи складної побутової техніки? 

ФОП на ІІ групі ЄП веде діяльність з продажу складної побутової техніки та приймає оплату тільки на розрахунковий рахунок за безготівковим розрахунком. Чи може він працювати з доходом вище 1000000 і до 5000000 без касового апарату? Чи можуть бути штрафи? 

Включення періоду простою до розрахунку відпускних 

За час карантину підприємство платило повний посадовий оклад працівникам (без премій). Щомісячні премії виплачуються за обсяг продажу і під час простою не нараховувалися, оскільки не було торгівлі. Чи підлягає виключенню період простою з розрахунку відпускних, якщо заробіток збережено не в повній мірі? 

Чи потрібно нараховувати ПДВ при списанні застарілої оргтехніки, яка повністю замортизована? 

Чи виникають ПЗ з ПДВ при списанні з балансу основних засобів та МНМА, залишкова вартість яких дорівнює нулю? Оргтехніка або морально застаріла (з 2007 р.), або вона непрацююча і ремонту не підлягає 

Відображення в ліквідаційному Звіті з ЄСВ звільнення від сплати на час карантину 

Приватний підприємець планує закрити свою діяльність і ліквідуватися як ФОП. Як правильно подати звіт з ЄСВ (ліквідаційний)? Як відображати у звіті ті місяці, в яких звільнено від сплати ЄСВ у зв’язку з карантином? 

Допомога по частковому безробіттю: який наказ треба оформити, аби отримати?

Який наказ треба оформити, щоб отримати допомогу по частковому безробіттю?

Несвоєчасна сплата ЄСВ протягом дії карантину: чи буде штраф?

Чи може ДПС накладати штрафні санції за несвоєчасну сплату ЄСВ, яка була в жовтні-листопаді 2019 року, під час дії карантину?

Зміна касира на час відпустки: хто підписує акт інвентаризації?

Касир на підприємстві йде у відпустку. Складено наказ директора, за яким обов’язки касира покладено на заступника головного бухгалтера. Коли складається акт інвентаризації каси? Хто підписується у п. 2 та 9 Акту інвентаризації? Чи потрібно складати акт приймання передачі матеріальних цінностей?

Виправлення помилки в реквізиті 18 таблиці 6 Звіту з ЄСВ

У січні - березні 2020 р. в таблиці 6 в реквізиті 18 помилково вказано ЄСВ у розмірі 62595,00 грн замість 70845,00 грн, відповідно неправильно вказано суму нарахованого ЄСВ в цих звітних періодах (13770,90 грн замість15585,90 грн). На особовому рахунку переплата. Як виправити помилки за такі звітні періоди та які штрафи?

Помилка в ціні товару: як виправити?

Підприємство в поточному періоді виявило помилку при здійснення реалізації товару у попередньому періоді (І квартал 2020 року) у ціні (завищено ціну товару на 5 грн і загальна сума без ПДВ на 175 грн). ПН було складено також на завищену суму. Як виправити таку помилку? Чи потрібно подавати уточнюючі розрахунки?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»