• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Якими нормативними актами встановлено карантин? 

Якими нормативними актами затверджувалося встановлення та продовження карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2? 

Перевищили 1 млн грн: чи треба РРО, якщо оплата відбувається через LIQPay та від «Пост Фінанс»? 

За 2019 рік дохід ФОП на ІІ групі ЄП склав більше 1 млн грн. Кошти отримано на розрахунковий рахунок виключно через фінустанову ТОВ «Пост Фінанс» і фінансову систему LIQPay. ФОП займається інтернет-торгівлею товарами. Чи треба РРО у 2020 році? 

З якою періодичністю списувати пальне? 

Підприємство списує пальне за кожною машиною окремо одним актом в кінці місяця. Чи потрібно списувати пальне кожен день за кожною машиною окремо? 

Оформлення відпустки директора  

Директор товариства бажає перенести відпустку, тобто не йти згідно з графіком. Чи потрібно писати заяву про перенесення відпустки? А якщо відпустка директора згідно з графіком, чи потрібне повідомлення про початок відпустки? 

Чи потрібно нараховувати ПЗ з ПДВ при списанні пального за власними нормами? 

Чи потрібно нараховувати ПЗ з ПДВ на суму перевищення списання пального над нормами, встановленими Наказом №43, якщо підприємство використовує власнорозроблені норми списання пального, виходячи з власних показників та коефіцієнтів? 

Хто з 01.08.2020 р. має зазначати код УКТ ЗЕД у фіскальному чеку?

З 01.08.2020 р. продавці підакцизних товарів повинні зазначати у фіскальному чеку РРО код товарів згідно з УКТ ЗЕД. Яких саме суб’єктів господарювання стосується ця вимога?

ЄСВ для страхового стажу: як відобразити в звіті?

Працівники перебували у відпустці без збереження зарплати в зв’язку з карантином. Для того, що вони не втратили страховий стаж, підприємство сплатило за кожного мінімальний страховий внесок з ЄСВ. Як правильно відобразити дану ситуацію в Звіті з ЄСВ для зарахування страхового стажу?

Встановлення ліміту каси для торгової точки

Готівкова виручка віддалених торгових точок, на яких ведуться касові книги, здається до головної каси філії підприємства один раз на три дні, звідки потім виручку здають до банку. Чи можна у зв’язку з цим збільшити середньоденний ліміт каси торгових точок в три рази?

Як діє звільнення від застосування штрафів за несвоєчасну реєстрацію ПН?

Законом №466 було встановлено штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН та РК, що складено на звільнені операції та операції за ставкою 0%. Водночас, на період дії карантину встановлено звільнення від штрафних санкцій. Чи будуть застосовуватися штрафи при реєстрації ПН до 31.07 за минулі періоди?

Хто сплачує земподаток: ФОП чи фізособа?

Як сплачується податок на землю платником ЄП ІІ групи, який має у власності земельну ділянку 350 кв. м. та нерухомість на ній – 200 кв. м., частина якої передана в безоплатне користування підприємцю на загальній системі. Який порядок нарахування та сплати земподатку?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»