• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Застосування РРО «єдинником» в 2020 році 

Пункт 296.10 ПКУ вже не визначає, як застосувати РРО у разі перевищення ФОПом обсягу річного доходу в 1 млн грн. Як бути у разі перевищення суми в 1 млн грн в 2020 році? 

Несвоєчасна сплата ФОПом єдиного податку протягом карантину: чи буде штраф? 

ФОПа ІІ групи зареєстровано з 1 липня 2020 року. Суми єдиного податку за липень та серпень було сплачено 25 серпня 2020 року. Які наслідки? Чи будуть штрафні санкції? Чи має ФОП переходити на загальну систему оподаткування? 

Юрособи - «єдинники» застосовують РРО незалежно від обсягу доходу 

Юрособа - платник ЄП ІІІ групи (без ПДВ) надає юридичні послуги. Оплату отримує як на розрахунковий рахунок, так і готівкою від фізосіб. Чи потрібно застосовувати РРО у разі оприбуткування оплати через касу підприємства з випискою ПКУ? Чи потрібно вести КОРО? 

Зміна покупця при відступленні права вимоги: чи складати РК до ПН? 

Згідно з договором купівлі-продажу товарів, була отримана попередня оплата та, відповідно, виписана ПН. Надалі був укладений договір про заміну сторони у зобов’язанні, а саме відбулася зміна покупця, тобто товар отримує інший покупець. Як бути із виписаною ПН на першого покупця? 

Чи можна податковим кредитом погасити імпортний ПДВ? 

Підприємство має значну суму накопиченого від’ємного значення між сумою податкових зобов’язань і податкового кредиту минулих періодів. Чи можна його використати для зменшення податкових зобов’язань з імпортного ПДВ? 

Договір еквайрингу та РРО: чи потрібно, якщо дохід менше 1 млн грн?

ФОП на ІІ групі ЄП займається торгівлею автохімією, річний обсяг менше 1 млн грн. Є POS-термінал та договір на еквайринг з банком, РРО немає. Чи обов'язково на даний момент встановлення РРО з огляду на наявність договору еквайрингу? 

Інвойс: якщо дата документа та дата оплати різні

Якщо інвойс вважається первинним документом в разі його оплати, чи оплата повинна бути в тому ж місяці, що й дата інвойса?

Штрафи за неперехід з ЄП на загальну систему для ФОПа

ФОП на ЄП порушив правила перебування на ЄП і мав перейти на загальну систему з 01.01.2019 р., але цього не зробив. Отже, не сплачував з отриманого доходу ПДФО, ВЗ і ЄСВ. Заява про ліквідацію подана держреєстратору 27.03.2019 р. Які штрафи за це порушення?

ТОВ-платник ЄП отримує кошти у валюті за мінусом комісії банку: яка сума включається до доходу?

ТОВ, платник ЄП ІІІ групи, отримує на рахунок кошти у валюті згідно з інвойсом. Банк стягує комісію за переказ. Яка сума буде оподатковуватися: зазначена в інвойсі чи та, що зайшла на рахунок?

Запізнілі первинні документи: де місце витратам?

Підприємство у 2018 р. не включило до витрат послуги хостингу та розробку веб-сайту, оскільки не отримало актів виконаних робіт в 2018 р. Вони надійшли лише в 2019 р. Як можна включити їх в 2019 р., не змінюючи декларації на прибуток та фінансових результатів за 2018 р.?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»