• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Річний звітний період з податку на прибуток та квартальна фінзвітність за ф. №1-м, №2-м 

Після того, як збільшено річний дохід платників податку на прибуток, якщо платник не перевищує дохід 40 млн грн, то декларація з прибутку буде річна. Як бути з фінзвітністю за ф. №1-м, №2-м: її потрібно подавати щоквартально чи можна за рік?  

Обслуговування 1С: як обліковувати витрати? 

Підприємство отримує від ФОПа послуги з обслуговування 1С. Послуги складаються, наприклад, з коригування форми первинного документу, оновлення конфігурації, усунення помилки сумісності з іншим ПЗ. Як обліковувати такі витрати? 

Бухгалтерський облік надання безповоротної фіндопомоги юрособі  

Юрособа надає іншій юрособі безповоротну фінансову допомогу. Який бухоблік такої операції у надавача та отримувача? Коли та в якій сумі виникають витрати та доходи? 

Чек РРО на 400 тис. грн: які наслідки? 

Підприємство пробило на РРО чек на суму 400 тис. грн. Які наслідки? 

Розблокована ПН: в декларації якого періоду слід її відображати? 

Підприємство 31.08.2020 р. відправило на реєстрацію ПН від 11.08.2020 р. ПН заблокували та розблокували рішенням комісії від 14.09.2020 р. У декларації з ПДВ якого періоду відображати цю ПН? 

Перша подія при експорті товару: як її визначити?

Компанія експортує товари за межі митної території України. Нерезидент оплатив аванс за товар. Коли буде виникати податкове зобов'язання у такій ситуації?

Звільнення працівника у зв'язку з тривалою відсутністю

Працівник не з’являється на роботі тривалий час. За цей період призупинили нараховувати зарплату, надіслали лист про надання пояснення причин відсутності. Які подальші дії, якщо працівник взагалі не повернеться? Який період можна табелювати? Що робити із зарплатою і як звільнити його, щоб не порушити норми КЗпП?

Внесення змін до реквізиту «Призначення платежу» платіжного доручення

ТОВ, платник ЄП за ставкою 5%, отримало від засновника поворотну фіндопомогу за платіжним дорученням з помилкою у реквізиті «Призначення платежу» (помилково вказано «Поповнення статутного фонду»). Чи можна за листом від засновника зарахувати такі кошти як ПФД?

Відшкодування роботодавцем витрат працівників на тестування на COVID-19

Роботодавець вирішив відшкодувати працівнику вартість понесених втрат за тест на COVID-19 (760 грн). Тестування пройшов один працівник. На майбутнє роботодавець планує повертати кошти тим працівникам, які будуть на лікарняному, незважаючи, яка це хвороба. Чи оподатковують ПДФО, ВЗ, ЄСВ вартість відшкодованих працівнику витрат?

Імпорт за договором комісії: хто коригує фінрезультат за пп. 140.5.4 ПКУ?

Підприємство-комісіонер планує укласти договір комісії з резидентом-комітентом на імпорт обладнання. Організаційно-правову форму нерезидента включено до Переліку КМУ №480. Хто в даному випадку має коригувати фінрезультат за пп. 140.5.4 ПКУ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»