• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Штраф за невідображення даних в Книзі обліку доходів 

ФОП - платник ІІІ групи ЄП (неплатник ПДВ) в січні 2020 року втратив Книгу обліку доходів. Згодом зареєстрував нову Книгу, але не відобразив в ній дані за попередні періоди 2017 – 2019 рр. Який штраф загрожує ФОПу? 

Виплата дивідендів за півріччя мікропідприємством: облік та оформлення 

Мікропідприємство складає і подає фінзвітність та декларацію з податку на прибуток раз на рік. Як визначити розмір дивідендів за півріччя поточного року? Як документально оформити та відобразити у бухобліку таку операцію? 

Звітність з ЄСВ: донарахування різниці 

У жовтні виявили сумову помилку в Звіті з ЄСВ, за серпень 2020 р. не донараховано ЄСВ до мінімального розміру двом працівникам (частину серпня були у відпустці). Як виправити помилку? Який розмір штрафу буде в даному випадку і куди платити?  

Як списати невикористані талони на пальне? 

При проведенні на підприємстві інвентаризації виявлено талони на паливо, строк дії яких закінчився. Як списати їх з балансу та відобразити в обліку? Які бухгалтерські проведення? 

Чи потрібно сплачувати збір за забруднення навколишнього середовища при оренді авто? 

Неприбуткове підприємство орендує легковий автомобіль у керівника. Чи потрібно звітуватися і сплачувати збір за забруднення навколишнього середовища? Чи потрібно нотаріально посвідчувати договір оренди? 

Чи списується сума від’ємного значення з ПДВ через 1095 днів?

Підприємство здійснює експорт продукції і має від’ємне значення з ПДВ, яке зараховується до складу ПК наступного звітного періоду, яке відображає у Додатку 2 до Декларації з розбивкою по роках. Чи потрібно списувати такі суми після спливу 1095 днів?

ФОП займається ЗЕД: чи можна розрахуватися з нерезидентом готівковою валютою?

ФОП займається імпортом товарів. Офіційно придбавши готівкову валюту, в Угорщині ФОП розрахувався з нерезидентом за товар і отримав при цьому чек. Чи має право приватний підприємець здійснювати розрахунки з нерезидентом готівковою валютою?

Податки при продажу юрособою на ЄП нерухомості фізособі

Юрособа на ЄП (ставка 5%, неплатник ПДВ) продає нерухомість фізособі за балансовою вартістю. Які податки і від якої вартості має сплатити юрособа?

Роздрібна торгівля та непід’єднаний РРО

01.09.2020 р. було відкрито ФОПа (ІІ група ЄП, КВЕД: 47.72, 47.75). 15.10.2020 р. розпочато діяльність та зареєстровано фіскальний РРО. Виникла проблема із з’єднанням РРО з програмою обліку товарів на складі. ФОП здійснює продаж, не реєструючи у РРО. Чи є штраф за продаж товарів без відображення у РРО, якщо РРО зареєстрований?

Здійснення діяльності, якої немає в реєстраційних даних: які наслідки для «єдинника»?

ФОП на ІІІ групі ЄП отримав оплату за вид діяльності, який є в Єдиному держреєстрі юридичних, фізичних осіб, але немає в реєстрі платників ЄП. Які можуть бути наслідки?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»