• Посилання скопійовано

Що почитати у листопаді: 10 найцікавіших матеріалів редакції за жовтень

Продовження карантину до 31 грудня та щотижневе оновлення карантинних зон; форма №1ДФ з новими ознаками доходів за ІІІ квартал; проєкти планів перевірок на 2021 рік (крім ДПСУ); а також пропозиція Гетманцева звільнити окремих фізосіб-«єдинників» від РРО. Про це (і не тільки) ми говорили цього місяця. Щоби не пропустити нічого важливо, рекомендуємо добірку з 10-ти найцікавіших новин жовтня

Що почитати у листопаді: 10 найцікавіших матеріалів редакції за жовтень

 1. Форма №1ДФ за ІІІ квартал 2020 року: пам’ятка податковому агенту!

36 тис. переглядів, 30 коментарів

01.07.2020 року набрав чинності наказ Мінфіну від 26.05.2020 р. №241, яким внесено зміни у Довідник ознак доходів фізичних осіб. А отже, з ІІІ кварталу 2020 року потрібно застосовувати нові ознаки доходів. Які саме ознаки доходів треба зазначати в формі №1ДФ? Який зараз штраф (і чи буде він) за неподання або подання з помилками ф. №1ДФ? Ці та інші практичні питання ми розглянули у статті від редакції.

 

2. Карантин в Україні продовжено до 31 грудня: що зміниться?

21 тис. переглядів, 3 коментарі

13 жовтня Кабмін прийняв рішення про продовження карантину в Україні до 31 грудня 2020 року. А вже наступного дня, 14 жовтня, відповідна постанова КМУ від 13.10.2020 р. №956 офіційно опублікована в «Урядовому кур'єрі» №200/6814 і набрала чинності. Крім продовження карантину, також внесені зміни щодо критеріїв для зон карантину; змінено правила щодо дозволеної кількості людей у масових зібраннях; заборонено роботу закладів харчування з 22:00 до 7:00 тощо. Більше подробиць - у новині.

 

3. Увага! З'явився проєкт плану комплексних перевірок на 2021 рік

20 тис. переглядів, 1 коментар

16 жовтня оприлюднено проєкт Плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2021 рік. Переглянути його можна:

  • на Інспекційному порталі;
  • завантажити у форматі .xlsx. Зверніть увагу: оновлення в проєкті комплексного плану не будуть відображатися в файлі для завантаження. Дані оновляться після затвердження комплексного плану.

За проєктом плану наступного року буде проведено 43 542 перевірки підприємств та підприємців (це на 11 326 більше ніж було у плані на 2020 рік).

 

4. 19 жовтня був останнім днем сплати ЄСВ для ФОПів

19 тис. переглядів, 11 коментарів

За ІІІ квартал 2020 року мінімальна сума ЄСВ до сплати становила вже 3178,12 грн, оскільки з вересня розмір мінімальної зарплати зріс до 5000 грн

 

 5. Щотижнево у жовтні – нові зони карантину

26 тис. переглядів, 5 коментарів

У жовтні через погіршення епідемічної ситуації в Україні щотижня оновлювали зони карантину залежно від епідеміологічної ситуації в регіонах. А саме - з 5 жовтня, 12 жовтня19 жовтня та 26 жовтня. 

 

6. Підприємець поповнює рахунок власними коштами: які податкові наслідки?

20 тис. переглядів, 6 коментарів

Розглянемо ситуацію, коли ФОП поповнює свій рахунок власними коштами. Часто з цим виникають проблеми, адже податківці бачать в цій операції свіжий оподаткований дохід. Чи можна його уникнути? Розповідає юрист

 

7. Звільнення окремих фізосіб-«єдинників» від РРО:  законопроєкт Гетманцева

18 тис. переглядів, 16 коментарів

28 вересня Комітет ВРУ з податкової політики рекомендував прийняти законопроєкт Гетманцева про звільнення окремих фізосіб-«єдинників» від РРО. Це компромісна редакція на основі законопроектів №2645 та №2645-1. Сам законопроєкт зареєстрований у ВРУ 12 жовтня під №2645-д, а ми пишемо про це тут. Змінами передбачається: збільшення розміру загальної площі, дозволеної для надання в оренду для перебування на спрощеній системі оподаткування; розширення переліку побутових послуг населенню, які надаються платниками єдиного податку; звільнення від застосування РРО та/або ПРРО платників єдиного податку другої групи за критеріями місця здійснення діяльності та/або розміру загальної площі торгового об’єкту тощо.

 

8. Незабаром платіжки на сплату податків будемо заповнювати по-новому

18 тис. переглядів, 22 коментарі

ДПС оприлюднила проєкт наказу Мінфіну щодо введення нових правил заповнення платіжних доручень через запровадження єдиного рахунку з 2021 року. Зокрема, слід буде зазначати реквізити всіх одержувачів коштів, сум коштів для відповідних одержувачів коштів

 

9. Що робити з залишками монет 25 копійок та чи приймати їх з 1 жовтня?

16 тис. переглядів, 3 коментарі

Усі магазини, ресторани, заклади сфери побуту не прийматимуть з 1 жовтня 25 копійок під час готівкових розрахунків за товари та послуги, а залишки таких монет до 16 жовтня 2020 року слід здати до кас банків.

 

10. 21 контролюючий орган оприлюднив проєкти планів перевірок на 2021 рік

16 тис. переглядів, 2 коментарі

Крім проєкту плану комплексних перевірок на 2021 рік, на Інспекційному порталі опубліковано проєкти річних планів перевірок. Переглянути їх можна тут. Усього подані проєкти  містять повну інформацію щодо понад 120 тис. перевірок від 21 центрального органу виконавчої влади, 4 облдержадміністрацій та 13 виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»