• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

ФОП – «єдинник» досяг обсягу доходу 1 млн грн: коли ставити РРО? 

ФОП – платник ЄП ІІ групи станом на листопад 2020 р. заробив 1 млн гривень. Чи може він продовжувати роботу до кінця року без РРО, а РРО поставити 1 січня 2021 р.? Чи не буде сума вище 1 млн оподатковуватися ПДФО? 

Карантинні накази: якими датами оформлювати? 

У зв'язку з карантином, якими датами повинні бути оформлені накази по підприємству (нічний клуб не працює в зв'язку з карантином) про продовження карантину? 

ФОП отримав відшкодування від ФСС з ТВП за лікарняним: чи подавати декларацію про доходи? 

ФОП перебував у жовтні на лікарняному. Листок непрацездатності здав на відшкодування до ФСС, кошти були перераховані ФОПу, він з цих коштів сплатив ПДФО та ВЗ. Чи повинен він подавати декларацію із сумою цих лікарняних? 

Заява на відпустку в електронному вигляді: чи можна надсилати? 

Чи можна заяви про відпустку надсилати в електронному вигляді?  

Помилка у періоді нарахування ЄСВ: як виправити? 

У звіті з ЄСВ за вересень 2020 року у таблиці 6 було виявлено помилку у графі 11 (замість 9 періоду зазначено 8, хоча нарахування фактично проведені за вересень). Помилку виявлено в листопаді. Який алгоритм виправлення такої помилки? 

Право на «дитячу» відпустку

На підприємстві працювала жінка сім місяців, мати двох дітей (свідоцтва не надала) і звільнилася. Відпустка на дітей не надавалася та при звільненні компенсація не виплачувалася. Чи треба було виплатити компенсацію? Також на підприємстві працює її чоловік. Чи можна батькові дітей надавати відпустку на дітей?

ЄСВ та страховий стаж для лікарняного

Працівник, який працює на підприємстві з 01.10.2019 р., - захворів. Для розрахунку лікарняних, інформації про стаж, підприємство отримало довідку через систему ПФУ, де з'ясували, що дані згідно із записом у трудовій книжці не співпадають з даними довідки. Як розрахувати стаж для нарахування лікарняних, якщо загублено 2 роки стажу?

Немає діяльності: як ненараховувати зарплату директору?

Директор підприємства є засновником, якому нараховували зарплату. З вересня не було діяльності. У зв’язку з цим директору не нараховувалася зарплата. Чи правильно буде в Звіті з ЄСВ показати звільнення директора? Якщо ні, то як показати в звітах ненарахування зарплати директору в зв’язку з зупиненням діяльності підприємства?

Коли визнавати витрати, якщо відсутній акт наданих послуг?

ТОВ – квартальний платник податку на прибуток придбаває послуги у нерезидента. Послуги полягають у введенні в експлуатацію товарів, що постачаються цим нерезидентом, та у навчанні персоналу. Акт на вартість послуг буде оформлений лише після закінчення постачання всього обсягу товару. Коли в обліку можна визнати витрати за такими послугами?

Послуги від нерезидента на території України та ПДВ

Підприємство – платник ПДВ придбаває послуги у нерезидента, які надаються на території України (введення в експлуатацію техніки та навчання персоналу). Яке оподаткування ПДВ цієї операції?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»