• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Відпускні після виходу з відпустки для догляду за дитиною до 3-х років 

Як встановити оклад працівниці після виходу з відпустки для догляду за дитиною до 3-х років? Як нарахувати їй відпускні, якщо у неї не було нарахувань за останні три роки? 

Якою датою пробивати чек РРО при оплаті через інтернет? 

В який момент правильно пробивати та видавати чек РРО покупцю послуги, якщо оплату він здійснив через сайт за допомогою системи iPay.ua: в день зарахування коштів на рахунок, чи в день, коли клієнт отримує послугу (послугу він отримує, наприклад, через тиждень після оплати)? 

Лізинг авто: чи потрібно подавати ф. №20-ОПП? 

Підприємство отримало в оперативний лізинг терміном на три роки легковий автомобіль для директора та пізніше ще 6 авто для менеджерів. Чи потрібно подавати ф. №20-ОПП? У які терміни? Який порядок заповнення? Яка відповідальність за неподачу ф. №20-ОПП?   

Помилки в обліку витрат на надання послуг 

Підприємство надає послуги. Витрати на надання послуг обліковуються на рахунку 92, при цьому загальновиробничі витрати не розподіляються та залишку незавершеного виробництва немає. У фінзвітності ці витрати відображаються у складі адмінвитрат. Чи впливає така ситуація на оподаткування і чи можливі санкції? 

Чи потрібний РРО, якщо платежі від покупців надходять на рахунок ФОПа у банку? 

ФОП на ІІ групі ЄП. Діяльність - оптовий продаж запчастин до сільгосптехніки. Розрахунки за товар проводяться виключно в безготівковій формі через банківський рахунок. ФОП перевищив ліміт в 1000000 грн. Чи потрібно реєструвати касовий апарат? 

ТОВ на ЄП надає платні медичні послуги: коли можна не застосовувати РРО?

ТОВ на ЄП (5%) надає платні медичні послуги. Чи можна працювати без РРО, якщо клієнти сплачують через касу банку на рахунок ТОВ? Якщо банк не працює, чи можуть клієнти сплачувати за надані послуги через термінали самообслуговування? Чи можна в такому випадку не встановлювати РРО з 1 січня 2021 року?

Як розрахувати допомогу по вагітності та пологах для новоприйнятої працівниці?

На роботу влаштувалася жінка і через місяць (відпрацювавши один повний місяць) пішла в декрет. Вона мала безперервний стаж роботи (на попередньому місці роботи звільнилася за угодою сторін і наступного ж дня була прийнята). Який її дохід враховувати для розрахунку декретних та за який період? Чи не потрібно брати в розрахунок доходи з попереднього місця роботи?

Обігрів будинків та постачання гарячої води: послуга чи продукція власного виробництва?

Житлово-комунальне підприємство має власні котельні для обігріву будинків та подачі гарячої води. Чим вважається здійснення таких операцій для споживачів: наданням послуг чи продажем продукції власного виробництва? Якими проведеннями відобразити реалізацію? 

Продаж дезінфікуючих засобів: що з ПДВ?

Підприємство оптової торгівлі торгує дезінфікуючими засобами (код УКТ ЗЕД - 3808). Чи звільнені операції постачання таких засобів від оподаткування, адже одні постачальники відвантажують ці засоби з ПДВ, а інші - без?

Новорічні подарунки клієнтам: які податкові наслідки? 

Підприємство планує надати подарунки клієнтам (в основному ФОП та ЮО). В подарунок входить маркована логотипом підприємства продукція (щоденник, календар та стакани), цукерки та алкогольні напої. Яке оподаткування такої операції?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»