• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Коригування ПДВ при зарахуванні заборгованостей 

20.02.2018 р. підприємство отримало від замовника передоплату за переробку шин, склавши і зареєструвавши ПН. 30.03.2020 р. надало замовнику інші послуги (не переробки шин), також склавши і зареєструвавши ПН. Як зарахувати зобов’язання за цими заборгованостями і відкоригувати ПН? 

Який строк звітування за коштами, отриманими з корпоративної картки? 

Підприємство видає кошти під звіт директору, шляхом перерахування на корпоративну картку, з метою купівлі службового автомобіля. Директор знімає готівку з корпоративної картки та розраховується за автомобіль. Які строки звітування за видані кошти? Які документи необхідно додати до авансового звіту? 

Штраф за незастосування ФОП – «єдинником» РРО з 2017 року 

Які наслідки для ФОПа на ІІ групі ЄП (вид діяльності - 45.32 Роздрiбна торгiвля деталями та приладдям для автотранспортних засобiв), при перевищенні ліміту в 1 млн грн в листопаді 2016 р. та незастосуванні РРО з 2017 р. та до сьогодні? Чи є строк позовної давності щодо цієї ситуації? 

При направленні працівника у відрядження не розраховувалась середня зарплата: які штрафи? 

На підприємстві у разі направлення працівника у відрядження складався наказ, виплачувались добові, проте не розраховувалася середня зарплата та не порівнювалась з денною, а також відрядження не відображались в табелі робочого часу. Які санкції за це передбачені?  

Оподаткування доходу фізособи від продажу майнових прав на нерухомість

Фізособа у 2007 році придбала майнові права на житло в новобудові. За договором, сума визначена в доларах США, але розрахунки велись в гривнях. У 2020 році фізособа продає ці права іншій фізособі. Як в річній декларації розрахувати суму оподатковуваного доходу? Які документи підтверджуватимуть витрати?

ПДВ у разі міжнародного перевезення по території України окремим українським перевізником

Експедитор за коносаментом доставляє вантаж морським транспортом з Китаю до Одеського морського порту. Далі вантаж без перетину митного кордону передається українському перевізнику, який доставляє його до Львова. На послуги перевезення оформляється окрема CMR (без відміток митниці). Чи буде таке перевезення міжнародним та яка ставка ПДВ?

Включення матдопомоги, що має систематичний характер, до розрахунку середньої зарплати

Чи враховуватиметься матеріальна допомога, що має систематичний характер, надана всім або більшості працівників (пп. 2.3.3 Інструкції №5) при розрахунку середньої зарплати за час відпусток з 12.12.2020 р., якщо у п. 4 Порядка №100 вони не згадані?

Оплата проїзду представників покупця: як відобразити в обліку?

За умовами договору, підприємство оплачує проїзд і проживання представників підприємства-покупця, які приїжджають для попереднього приймання товару і проходження інструктажу. Чи є це додатковим благом цих представників? Як відобразити в бухобліку нарахування військового збору?

Які наслідки неповернення ПФД у обох сторін договору?

Є договір про надання ПФД між юрособами на загальних системах оподаткування. 24.09.2020 р. надавач ПФД надав допомогу отримувачу строком до 09.10.2020 р. ЇЇ досі не повернули, і невідомо чи її повертатимуть взагалі. Коли для надавача така допомога вважатиметься витратами? І коли для отримувача це буде дохід?

Зменшення/відміна орендної плати на період карантину: як обліковувати орендарю?

Як орендарю обліковувати зменшення/відміну орендної плати на період карантину? Чи вважається ця послуга безоплатно наданою? Якщо орендар не компенсує за цей період комунальні послуги чи потрібно орендодавцю нараховувати умовні податкові зобов’язання з ПДВ?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»