• Посилання скопійовано

Що почитати між святами: 12 найцікавіших матеріалів редакції за грудень

Якщо під час тривалих вихідних ви раптом скучили за роботою або вам просто хочеться щось цікавеньке почитати, рекомендуємо добірку з 12-ти найпопулярніших матеріалів редакції за грудень. Тим більше, що почитати було що: Держбюджет та всі зміни, які він приносить, нові рахунки, плани перевірок, і ще чимало всього

Що почитати між святами:  12 найцікавіших матеріалів редакції за грудень

1. УВАГА! Оприлюднено КВЕДи, які треба мати, щоб отримати «карантинну» допомогу

174 тис. переглядів, 205 коментарів

Постановою від 09.12.2020 р. №1236 Кабмін затвердив Перелік основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, пов’язані із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Він діє з 12 грудня 2020 р.

 

2. 8000 грн карантинної допомоги для ФОП – кому (не) дістануться

92 тис. переглядів, 135 коментарі

Які норми законодавства передбачають право і порядок надання допомоги? Які вимоги щодо КВЕД мають бути виконані, щоб отримати допомогу?Чи може отримати допомогу ФОП, який є найманим працівником? На який рахунок можна отримати суму допомоги? Про все це розповіла Т. Мойсеєнко у 7-хвилинному відео. Проте наша редакція також багато писала на цю тему:

 

3. Нові рахунки для сплати податків, зборів та ЄСВ

107 тис. переглядів, 67 коментарів

З 1 січня (а фактично з 4 січня, коли почне працювати Держказначейство) почнуть діяти нові рахунки:

  • для сплати податків та зборів. Перелік нових рахунків для всіх областей і м. Києва дивіться у нашій новині.
  • з єдиного соцвнеску. Переглянути їх можна тут

Кошти, сплачені платниками на старі рахунки по зарахуванню податків, зборів та ЄСВ, не будуть  зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження.

 

4. Уряд змінив Порядок розрахунку середньої зарплати №100

64 тис. переглядів, 46 коментарів

9 грудня Уряд затвердив постанову щодо змін до Порядку №100. Зокрема, за нею коригувати відпускні на коефіцієнт підвищення окладу вже не потрібно. Крім того, з’явиться чіткий та вичерпний перелік виплат, які не будуть враховуватися до розрахунків. 10 грудня на сайті КМУ з'явився текст відповідної постанови №1213. Докладно ми її проаналізувати у статті.

 

5. Локдаун у січні: які будуть обмеження?

92 тис. переглядів, 24 коментарі

9 грудня на черговому засіданні КМУ було прийнято постанову щодо запровадження локдауну на всій території України з 8 по 24 січня включно. Карантин же буде діяти до 28 лютого 2021 року. Фактично цією постановою Уряд затвердив новий порядок карантинних обмежень. Докладніше ми їх розглянули тут.

 

6. З 12 грудня діють порядки та форми заяв для надання карантинної допомоги

51 тис. переглядів, 82 коментарі

12 грудня офіційно опубліковано тексти порядків звернення та надання у 2020 році одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, юрособам та компенсації юрособам зі сплаченого ЄСВ за своїх працівників. Тож порядки та перелік КВЕДів почали діяти саме з 12 грудня. Як потрібно було подати заяву на карантинну допомогу та коли її чекати – читайте у роз’ясненні Мінсоцполітики

 

7. РРО для ФОП відтермінували до 2022 року

49 тис. переглядів, 82 коментарі

10 грудня набрав чинності Закон №1017-ІХ про відстрочення РРО для ФОП до 1 січня 2022 року. А також нові ліміти доходів для «єдинників» та правила застосування РРО у 2021 році. Які з цих змін вже працюють, які запрацювали з 1 січня 2021 року і кому треба застосовувати РРО, не дивлячись ні на що, – читайте в аналітиці від редакції.

 

8. Зустрічайте! План-графік перевірок ДПСУ на 2021 рік

37 тис. переглядів

Податківці оприлюднили план-графік перевірок на 2021 рік. Як завжди, він складається з чотирьох роздлів. Загалом за ним наступного року планують провести 6288 перевірок.

 

9. ФОП-«єдинників» І групи на півроку звільнено від сплати ЄСВ і єдиного податку

32 тис. переглядів, 9 коментарів

Законом №1072, який набрав чинності 10 грудня 2020 року, підприємців, що перебувають на І групі платників ЄП, звільнили від сплати єдиного податку за грудень 2020 – травень 2021 рр. За ці ж місяці такі підприємці не сплачуватимуть за себе ЄСВ, а страховий стаж для пенсії в них зберігатиметься

 

10. Як будуть працювати банки у новорічні та різдвяні свята 2021 року?

28 тис. переглядів, 5 коментарів

За повідомленням НБУ, банки не працюватимуть з 1 по 3 січня включно та з 7 по 10 січня (але за необхідності можуть проводити касові операції). А вже 4-6 та з 11 січня 2021 року СЕП і банківська система України будуть працювати у звичайному режимі. Більше про вихідні дні у січні читайте тут.

 

11. Держпраці, ПФУ та ще 17 контролюючих органів вже затвердили плани перевірок на 2021 рік

26 тис. переглядів, 1 коментар

Контролюючі органи затвердили плани перевірок на 2021 рік. Переглянути їх можна на Інспекційному порталі.

 

12. Мораторій на планові перевірки на час карантину скасували

23 тис. переглядів, 16 коментарів

З 10 грудня скасовується норма щодо мораторію на планові перевірки на час карантину. Проте це не стосується податкових перевірок.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»