• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Отримання ФОПом та найманими працівниками одноразової матдопомоги - 8 тис. грн 

ФОПи ІІ та ІІІ групи здійснюють діяльність з основним КВЕДом - 46.73. Додатково в переліку є КВЕДи 47.19, 47.52, 47.59, 47.54, 47.53. Чи має право ФОП та його наймані працівники на отримання одноразової допомоги 8 тис. грн та на компенсацію з ЄСВ? 

Приватні лікарі на єдиному податку мають застосовувати РРО з 1 січня 2020 року 

Чи може не застосовувати РРО ФОП на ІІІ групі ЄП, який здійснює діяльність за КВЕД 86.21 «Загальна медична практика», з 1 січня 2021 року? Яка відповідальність? 

Застосування РРО "єдинником", який перевищив обсяг доходу в 1 млн грн 

ФОП на ІІ групі ЄП реалізує одяг через інтернет. У 2020 році перевищив обсяг доходу за рік в 220 МЗП. Чи потрібно застосовувати РРО в 2021 році? Яка відповідальність за незастосування РРО? 

У яких випадках безготівкова оплата не є розрахунковою операцією? 

Чи підпадає під визначення розрахункової операції оплата від покупців через кур’єрську службу та оплата з рахунку клієнта на рахунок суб’єкта господарювання? Чи потрібно застосовувати РРО, якщо отримано передоплату за послуги з банкетного обслуговування? 

Як оформити виконання функцій директора засновником?  

Директором ТОВ є засновник цього ТОВ. ТОВ не веде діяльності. Як звільнити такого директора, оформивши виконання функцій директора цією ж особою – засновником? 

Чи будуть штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН у жовтні-грудні 2020 року?

Чи застосовуються штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН у періоді з жовтня по грудень 2020 року?

Чи може існувати головний бухгалтер без бухгалтерської служби?

Чи можна ввести в штатний розклад приватного підприємства посаду головного бухгалтера без підлеглих? Якщо ні, то чи треба подавати на єдиного бухгалтера форму №1-ОПП?

Надання та прощення поворотної фіндопомоги фізособі - підприємцю

Як оподатковується надання ПФД від юрособи фізособі - працівнику підприємства, який є учасником і директором ТОВ, підприємцю, платнику ІІІ групи ЄП 3, фізособі - непрацівнику, але учаснику ТОВ?

Чи може ФОП - «єдинник» обслуговувати банкети для юросіб?

ФОП - платник ЄП ІІ групи здійснює діяльність у сфері ресторанного господарства. Чи може такий ФОП приймати замовлення від юридичних та фізичних осіб-підприємців (неплатників ЄП) на обслуговування свят, банкетів, обідів, бізнес-ланчів, фуршетів, обслуговування делегацій й інших спеціальних замовлень?

Як довести, що нерезидент є бенефіціарним власником?

Нерезидент за договором є ліцензіаром та власником готової програмної продукції, а підприємство в Україні є дистриб’ютором цього ПЗ. Чи достатньо цих умов, щоб вважати нерезидента бенефіціарним?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»