• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Чи потрібно подавати квартальну фінансову звітність? 

Підприємство з 2020 року подає річну декларацію з податку на прибуток. Чи потрібно подавати квартальну фінансову звітність до податкової, якщо органи статистики не вимагають її подання? 

Чи затверджувати щороку штатний розпис? 

Чи потрібно оновлювати на початок року штатний розпис та наказ на його затвердження, якщо не відбулось ніяких змін у штатному розкладі? 

Стаж роботи працівника у формі №7-ПВ 

Як рахувати стаж роботи працівника, який працює на сезонній роботі?  

ПФД від фізособи: облік та оподаткування 

Юрособа планує отримати ПФД від фізособи. Чи є обмеження у сумі та строки повернення ПФД? Які податкові наслідки такої операції для сторін? 

Розрахунок курсових різниць у юрособи - «єдинника» 

Як розраховується дохід від курсових різниць юрособи - платника ЄП: кожного кварталу чи за рік? 

Неповний робочий день/тиждень для особи з інвалідністю: що з ЄСВ?

Оклад працівника з інвалідністю - 6 тис. грн, але працює він по дві години на день, два рази на тиждень (так прописано в трудовому договорі). Зарплата за місяць, пропорційно відпрацьованому часу склала 1250,00 грн. Чи потрібно донараховувати ЄСВ до МЗП? Чи можна сплачувати ЄСВ із зарплати за фактично відпрацьований час?

Як оподатковується продаж фізособою майнового право на нерухомість?

Фізособа інвестувала кошти в будівництво, придбавши майнове право на будівлю. Чи оподатковується продаж такого права іншій особі, якщо вартість продажу більша за вартість купівлі?

ФОП надає послуги ТОВ, в якому є засновником: які ризики?

Чи може ФОП надавати послуги ТОВ (на ІІІ групі ЄП), в якій фізособа, яка зареєстрована таким ФОП, є засновником і періодично отримує прибуток у вигляді дивідендів? Які при цьому можуть бути податкові ризики?

Як обліковувати суму нарахованого дисконту та амортизації?

Підприємство отримало у грудні 2019 року ПФД з терміном погашення - грудень 2021 року. 31.12.2019 р. було нараховано дисконт, а протягом 2020 року нараховувалась амортизація дисконту. Що з залишком суми дисконту при переведенні заборгованості у поточну на дату балансу 31.12.2021 року?

Зміна виконавця робіт ФОПа: як відобразити у формі №1ДФ?

У грудні 2019 ФОПу було виплачено дохід за послуги, які мали б бути надані у І кварталі 2021 року. У травні 2020 року ФОП припинив діяльність і було укладено договір відступлення права вимоги послуг на іншого ФОП-"єдинника". Як відобразити це у ф. №1ДФ та які наслідки для підприємства?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»