• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Лікарняний по вагітності та пологах: який розрахунковий період? 

05.02.21 р. надано лікарняний по вагітності і пологах, працівниця працює з 28.05.2020 р. Який буде розрахунковий період? Як нарахувати декретні? Які податки і в якому обсязі потрібно сплатити?  

Чи нараховувати ПДВ на суми отриманого відшкодування судових витрат? 

Підприємство – платник ПДВ отримало на рахунок відшкодування судових витрат від іншої сторони судового процесу. Чи потрібно нараховувати ПДВ на суму отриманого відшкодування? 

Акт датовано січнем, а послуги надано у грудні: що з витратами та ПК з ПДВ? 

Від постачальника фактично було отримано послуги за грудень 2020 року (про що зазначено у акті), однак сам акт датовано січнем 2021 року. У якому періоді покупцю визнавати витрати та ПК з ПДВ? 

Оподаткування ПДФО благодійної допомоги у вигляді продуктів харчування  

Чи підлягає оподаткуванню ПДФО благодійна допомога, у тому числі у вигляді майна та продуктів харчування для багатодітної малозабезпеченої сім'ї? 

Баланс підприємства з доходом до 30 млн грн 

Чи потрібно підприємству з доходом до 30 млн грн кожен квартал подавати баланс за формою №1-м, чи раз в рік баланс за формою №1-мс? 

Працівники оплатили мобільники підприємства: що в обліку і з податками?

Vodafon надає підприємству послуги мобільного зв’язку. Працівники власними коштами поповнили свої мобільні телефони (не відзвітувавши). Тепер у підприємства в обліку не йдуть з Vodafon розрахунки, тому що оплати працівників вони закинули на рахунок підприємству. Як відобразити ці кошти в бухобліку? Що буде з ПДВ?

Чи подавати декларацію фізособі, якщо податковий агент відобразив оподаткований дохід у ф. №1ДФ?

Фізособа здає квартиру в оренду на підставі договору з юрособою. Кожного місяця при виплаті орендної плати юрособа сплачувала ПДФО та ВЗ, а також показувала виплату доходу у ф. №1ДФ. Чи потрібно окремо ще й фізособі подавати за себе річну декларацію?

Додаткове благо: чи завжди нараховується ЄСВ?

ТОВ надає додаткове благо для співробітників. Чи завжди потрібно нараховувати ЄСВ до вже нарахованого та утриманого ПДФО та військового збору ? Які загалом додаткові блага підлягають оподаткуванню та які податки можуть при цьому виникати? 

Оподаткування продажу частки фізособою, яка є ФОПом

Фізособа зареєстрована ФОПом і є власником ТОВ.Чи може продати свою частку в ТОВ як фізособа іншій фізособі? Яка ситуація виникне з податками?

Штрафи за несвоєчасну сплату ЄП платником ІІІ групи

Чи буде застосовуватися штраф при сплаті ЄП за ФОПа пізніше 20 лютого?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»