• Посилання скопійовано

Встигнути до 31 грудня: що треба зробити бухгалтеру до кінця року?

Передсвятковий новорічно-різдвяний період в роботі бухгалтерів є по-справжньому гарячим. Щоб допомогти вам подолати його, зібрали добірку актуальних матеріалів з порадами, що слід встигнути зробити наприкінці цього - на початку наступного року

Встигнути до 31 грудня: що треба зробити бухгалтеру до кінця року?

1. Резерв на оплату відпусток у 2022 році: поради бухгалтеру

Забезпечення (резерви) створюються для відшкодування майбутніх витрат, у т. ч. на оплату відпусток працівникам. Як розрахувати суму потрібного резерву та відобразити її в обліку? Хто має право не створювати резерв на оплату відпусток? Як виправити помилки? Відповіді на ці та інші питання шукайте у статті від редакції.

 

2. Графік відпусток на 2022 рік: саме час скласти!

Графік відпусток працівників складається щорічно усіма роботодавцями. І робити це варто до початку січня. Чому саме так, чим допомагає графік і що буде, якщо його не скласти, читайте в нашій статті.

 

3. Новорічний корпоратив-2021: святкуємо обережно!

Де та за яких обставин можна провести новорічний корпоратив під час карантину? Як списувати витрати на проведення корпоративу? Які наслідки чекають з ПДВ, податку на прибуток, акцизу та ПДФО?

 

4. Подарунки дітям працівників до новорічних свят: оподаткування та звітування

Коли новорічний подарунок для дітей працівник є його зарплатою, а коли – ні? Які наслідки виникають щодо ПДВ у разі дарування подарунків, придбаних з ПДВ? Як відобразити в додатку 4ДФ новорічні дитячі подарунки?

 

5. Новорічні (матеріальні) привітання працівників та варіанти їх оподаткування

Новорічні свята – чим не привід привітати працівників? А коли привітання підкріплюється ще й матеріально, то для працівника це ще приємніше. Наведемо варіанти для такого матеріального привітання та порядок їх оподаткування

 

6. Річний перерахунок ПДФО-2021: проводимо правильно

Для чого провадять перерахунок ПДФО? Коли та як робити перерахунок ПДФО? Як відобразити його в бухобліку та звітності? Поговоримо у цій статті.

 

7Річний перерахунок ПДВ у 2021 році: що змінилося? 

Сам порядок проведення річного перерахунку ПДВ у 2021 році змін не зазнав, однак форму декларації з ПДВ було оновлено. Розглянемо, яким чином тепер відображати результати річного перерахунку ПДВ у цій декларації

 

8. Увага! 30 грудня - останній день для сплати податків за листопад

Хоч 31 грудня буде робочим днем та саме це число має бути граничним для сплати податків, але ДПС вважає інакше. Зокрема, за її календарем сплатити податки треба до 30 грудня включно. Які саме - читайте тут.

 

9. Оплата праці, ПДФО та ЄСВ з 1 січня 2022 року: якими вони будуть? 

Закон про Держбюджет-2022 опубліковано. Таким чином, ми вже знаємо, якими з 1 січня будуть мінімальна зарплата та прожитковий мінімум. Як ці показники застосовувати під час оплати праці? Розглянемо в цьому аналітичному матеріалі.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»