• Посилання скопійовано

Змінено порядок реєстрації кредитних договорів з нерезидентами

Національний банк України продовжує удосконалювати власну нормативно-правову базу

Змінено порядок реєстрації кредитних договорів з нерезидентами

Правління Національного банку України 20 липня 2015 року прийняло постанову № 465 "Про затвердження Змін до Положення про порядок отримання резидентами кредитів, позик в іноземній валюті від нерезидентів і надання резидентами позик в іноземній валюті нерезидентам" (далі – Постанова № 465). Необхідність прийняття Постанови № 465 пов’язана з організаційними та структурними змінами в Національному банку України.

Зокрема, у зв’язку з централізацією функції реєстрації договорів, що передбачають виконання резидентами боргових зобов’язань перед нерезидентами за залученими від нерезидентів кредитами (позиками) в іноземній валюті, видачі реєстраційних свідоцтв з дати набрання чинності Постановою № 465 зазначену функцію доручено виконувати Головному управлінню Національного банку України по м. Києву і Київській області.

Унесені Постановою  № 465 зміни до Положення про порядок отримання резидентами кредитів, позик в іноземній валюті від нерезидентів і надання резидентами позик в іноземній валюті нерезидентам набирають чинності 10 серпня 2015 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»