• Посилання скопійовано

Президент вніс до Ради постанову про нового голову Нацбанку

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проекти постанов про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Національного банку і призначення на цю посаду Якова Смолія

Президент вніс до Ради постанову про нового голову Нацбанку

Відповідні проекти постанов №7500 і №7501 зареєстровані в парламенті у четвер, 18 січня 2018 року - повідомляє портал "Дело".

В кінці серпня представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявляла, що Петро Порошенко до кінця вересня має внести на розгляд парламенту нову кандидатуру на посаду голови Нацбанку. Луценко тоді відзначала, що на пост керівника НБУ розглядаються банкіри, які є незалежними і повністю віддалені від політичного впливу.

Своєю чергою, на початку червня співголова вищої експертної ради при Раді НБУ Анатолій Гулей написав, що Громадська колегія ради Нацбанку рекомендувала президенту трьох кандидатів на посаду голови НБУ. Порошенко рекомендували висунути кандидатами на посаду голови Нацбанку: голову Громадської колегії ради НБУ Станіслава Аржевітіна, Анатолія Гулея або ж голову Ради НБУ Богдана Данилишина.

Нагадаємо, голова НБУ Валерія Гонтарєва подала президентові прохання про відставку з 10 травня, оскільки парламент ще не проголосував за відставку, вона пішла у тривалу відпустку. З 11 травня до призначення нового глави НБУ керує регулятором перший заступник голови Яків Смолій.

Джерело: Діло

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»