• Посилання скопійовано

Строк дії генеральних ліцензій щодо валютних операцій фінустановами продовжено

Національний банк продовжив строк дії наданих небанківським установам генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій

Строк дії генеральних ліцензій щодо валютних операцій фінустановами продовжено

Для забезпечення рівних та єдиних умов для діяльності учасників небанківського фінансового ринку НБУ продовжив небанківським фінансовим установам до 7 травня 2019 року дію тих генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій, строк дії яких закінчується у період з 15 листопада 2018 року до 6 травня 2019 року.

Продовження строку дії відповідних ліцензій пов’язане з уведенням в дію 7 лютого 2019 року Закону України «Про валюту і валютні операції», яким передбачено, що ліцензії на здійснення валютних операцій, видані після введення його в дію, діятимуть безстроково.

У зв’язку з цим могла виникнути ситуація, при якій небанківські фінансові установи, дія ліцензій яких закінчується до введення в дію Закону України «Про валюту і валютні операції», отримали б строкові ліцензії, а установи, дія ліцензій яких закінчується після введення в дію цього закону, – безстрокові.

Зазначимо, що на сьогодні Нацбанком видано генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій 90 небанківським фінансовим установам та національному оператору поштового зв’язку, з них 33 ліцензії на здійснення діяльності з обміну валют. При цьому, у 10 небанківських фінансових установ строк дії ліцензії закінчується в період до 7 лютого 2019 року, а ще у 7 небанківських фінансових установ – протягом трьох місяців після дати введення в дію цього закону.

Щоб усунути невідповідності Правління НБУ схвалило постанову від 15.11.2018 р. №122 «Про дію генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій, наданих небанківським фінансовим установам». Завдяки новій постанові вищезазначені небанківські фінансові установи зможуть відразу отримати безстрокові ліцензії на здійснення валютних операцій після введення в дію Закону України «Про валюту і валютні операції».

Постанова набирає чинності 16 листопада 2018 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»