• Посилання скопійовано

Відтепер оператори поштового зв’язку можуть здійснювати переказ коштів у гривні

НБУ поширив на операторів поштового зв’язку порядок видачі та відкликання ліцензії на переказ коштів у нацвалюті

Відтепер оператори поштового зв’язку можуть здійснювати переказ коштів у гривні

Нацбанк повідомляє, що поширив на операторів поштового зв’язку порядок видачі та відкликання ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків (далі – ліцензія) та передбачив можливість надання їм такої ліцензії.

Таке рішення зумовлене введенням в дію Закону України «Про валюту і валютні операції», яким встановлено право операторів поштового зв’язку надавати фінансові послуги з переказу коштів, якщо вони є валютними операціями, на підставі ліцензії Національного банку. Умовою для отримання оператором поштового зв’язку ліцензії на валютний переказ*, є надання ним послуг з переказу коштів у валюті України.

Отримання зазначеної ліцензії дозволить операторам поштового зв’язку надавати послуги з переказу коштів у національній валюті без відкриття рахунків. Це сприятиме розширенню доступу населення до фінансових послуг та збільшенню користувачів таких послуг.

Відповідні зміни до Положення про порядок видачі небанківським фінансовим установам ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків затверджені постановою Правління Нацбанку від 29.01.2019 р. №25 (далі – Постанова №25).

Постановою №25 встановлені вимоги до операторів поштового зв’язку в частині структури власності, ділової репутації, професійної придатності та фінансового стану.

Постанова №25 набирає чинності з 7 лютого 2019 року.

* відповідно до Положення про порядок видачі небанківським фінансовим установам, операторам поштового зв'язку ліцензій на здійснення валютних операцій

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»