• Посилання скопійовано

Нацбанк здійснюватиме міжміські перевезення валюти

Нацбанк розширив перелік власних послуг у сфері перевезення валютних цінностей

Нацбанк здійснюватиме міжміські перевезення валюти

Нацбанк повідомляє, що розширив перелік власних послуг у сфері перевезення валютних цінностей та врегулював питання тарифів із надання таких послуг.

За заявками банків Нацбанк зможе здійснювати міжміські перевезення валютних цінностей середньовантажними та великовантажними оперативними автомобілями. Досі така послуга забезпечувалася Національним банком лише у межах одного населеного пункту.

Таке рішення Національний банк ухвалив з метою:

  • ефективного контролю за обігом готівкових коштів у банківський системі України в частині організації їх перевезення;
  • сприяння зростанню обсягів надходження готівки до Національного банку для її подальшого оброблення;
  • забезпечення потреб економіки України в готівці належної якості.

Також Національний банк привів власні тарифи на послуги з перевезення валютних цінностей до середнього рівня ринкових цін на аналогічні послуги. Такий крок дозволить зробити тарифну політику регулятора на ці послуги конкурентною. Відповідні норми містить постанова Правління НБУ від 07.02.2019 р. №36 «Про внесення змін до Тарифів на послуги з перевезення валютних цінностей, що надаються Національним банком України».

Цей нормативно-правовий акт набирає чинності з 25 березня 2019 року.

Нагадаємо, що організацію та перевезення валютних цінностей між Національним банком та банками України здійснює управління з перевезення цінностей Центрального сховища НБУ.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»