• Посилання скопійовано

В Україні відділень банків стане більше. Нацбанк скасував обмеження щодо їх відкриття

НБУ скасував обмеження для банків щодо відкриття нових відділень

В Україні відділень банків стане більше. Нацбанк скасував обмеження щодо їх відкриття

Національний банк скасував формальні обмеження для розширення бізнесу банків. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію НБУ у Facebook.

Як зазначили прес-службі, відповідні норми містяться в Положенні №149, яким здійснено комплексний перегляд процесів ліцензування банків.

Раніше планам банків з відкриття нових відділень могли завадити порушення окремих нормативів чи застосування заходів впливу, строк яких не закінчився.

«З введенням в дію нового положення про ліцензування усі подібні формальні обмеження скасовані. Це стосується як відкриття нових відділень, так і надання нових видів послуг. Відтепер умовою розширення банком бізнесу є економічна обґрунтованість та відповідність його стратегії/бізнес-плану», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось раніше, станом на 1 січня 2019 року в Україні налічувалося 77 діючих банків, що на сім банків менше, ніж рік тому (84). Кількість діючих структурних підрозділів за 2018 рік скоротилося на 980 – з 9489 до 8509 відділень.

Нагадаємо, чистий прибуток платоспроможних банків України у 2019 році становив 21,7 млрд грн. Як зазначили в НБУ, останнього разу банківська система була прибутковою у 2013 році, коли її прибуток становив 1,4 млрд грн.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»