• Посилання скопійовано

Нацбанк запровадив чергові послаблення для небанківських фінустанов та юросіб-нерезидентів

Зокрема, уточнено норму щодо накопичення юрособами-резидентами валюти для погашення боргу перед нерезидентом за кредитним договором

Нацбанк запровадив чергові послаблення для небанківських фінустанов та юросіб-нерезидентів

У рамках валютної лібералізації і з метою покращення інвестиційної привабливості України та посилення конкуренції на фінансовому ринку Нацбанк запровадив чергові послаблення для небанківських фінансових установ та юросіб-нерезидентів.

Так, небанківським фінансовим установам дозволено встановлювати власний курс для перерахунку в гривні переказів фізосіб, що надійшли в іноземній валюті, якщо одержувач бажає отримати кошти в гривні. Раніше небанківська фінансова установа повинна була використовувати для цього курс банку, в якому вона обслуговувалася.

Юрособам-нерезидентам дозволено конвертувати усі гривневі кошти на ЛОРО-рахунках у валюту впродовж дня. До цього вони могли купувати валюту лише в межах залишку у гривні на початок операційного дня. Це урівнює юросіб-нерезидентів у можливостях з резидентами, для яких з 7 лютого 2019 року вже було скасовано вимогу щодо попереднього резервування гривні для купівлі валюти (режим Т+1).

Крім цього, уточнено норму щодо накопичення юрособами-резидентами валюти для погашення боргових зобов’язань перед нерезидентом за кредитним договором. Так, визначено, що "чергова дата платежу" - це найближча дата, що визначена умовами договору для своєчасного здійснення платежу з урахуванням його призначення (окремо за основною сумою, процентами, комісіями, зборами тощо).

Відповідні зміни затверджені Постановою Правління НБУ від 28.03.2019 року №52.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»