• Посилання скопійовано

Монета номіналом 5 гривень з'явиться в обігу вже у 2019 році

Голова НБУ назвав строки введення монет 5 і 10 гривень

Монета номіналом 5 гривень з'явиться в обігу вже у 2019 році

Голова Національного банку Яків Смолій назвав строки введення в обіг нових монет номіналом 5 і 10 гривень. Про це він сказав на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Смолій нагадав, що НБУ презентував монетний ряд минулого року, коли вводили в обіг монети 1 і 2 гривні.

«В той же час були презентований дизайн і розміри монет 5 і 10 гривень», - сказав він.

«Ми у 2019 році вводим 5 гривень, у 2020 році - 10 гривень», - повідомив голова НБУ.

Смолій зазначив, що НБУ припинив друк банкнот номіналом 1 і 2 гривні, і в міру зносу вони йтимуть на утилізацію, а на заміну будуть приходити монети цих номіналів, і «відповідно 5 і 10 гривень також».

Нагадаємо, рішення про введення в обіг монет номіналом 1, 2, а також 5 і 10 гривень було представлено Нацбанком в березні 2018 року. З 27 квітня 2018 були введені в обіг монети номінальною вартістю 1 та 2 гривні.

У січні 2019 року голова НБУ Яків Смолій повідомив про те, що Національний банк в поточному році відкарбує по 100 млн штук монет номіналом 5 і 10 гривень.

Відзначимо, що раніше голова НБУ Яків Смолій не назвав конкретного терміну введення в обіг нових монет 5 і 10 гривень. Він лише заявляв, що ввести в обіг монети 5 і 10 гривень планують у 2019-2020 роках.

***

Читайте також: Дочекались! Вводиться нова банкнота 1000 грн! 

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»