• Посилання скопійовано

НБУ скасував вимогу щодо оформлення картки зі зразками підписів

Національний банк врегулював кілька питань щодо безготівкових розрахунків у гривні

НБУ скасував вимогу щодо оформлення картки зі зразками підписів

Національний банк врегулював окремі питання здійснення безготівкових розрахунків у національній валюті, що спростить ведення бізнесу в Україні.

Зокрема, йдеться про спрощення в частині розпорядження рахунком завдяки скасуванню вимоги щодо оформлення картки зі зразками підписів. Це суттєво зменшить витрати часу та коштів суб’єктів господарювання на оформлення документів.

Крім того, з метою виконання банками вимог Закону "Про валюту і валютні операції" щодо валютного нагляду за здійсненням переказу коштів у національній валюті на рахунки отримувачів-нерезидентів передбачена можливість повернення банками без виконання розрахункового документа клієнта-платника, якщо ним не заповнено реквізит "Код країни нерезидента" отримувача.

Відповідні норми містить постанова Правління НБУ від 25 червня 2019 року №83 "Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті".

Документ набирає чинності з 27 червня 2019 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»