• Посилання скопійовано

Учасників платіжного ринку будуть реєструвати по-новому

Нацбанк планує удосконалити вимоги до реєстрації платіжних систем

Учасників платіжного ринку будуть реєструвати по-новому

Національний банк планує удосконалити вимоги до реєстрації платіжних систем, учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури, а також поширити відповідні вимоги на операторів поштового зв’язку, які отримали ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків.

Зокрема йдеться про:

– оновлення порядку подання документів до Національного банку, що передбачає можливість їх подання у вигляді:

  • електронних документів з кваліфікованим електронним підписом уповноваженої особи;
  • електронних копій оригіналів документів на паперових носіях;
  • документів на паперових носіях;

– спрощення вимог до правил платіжних систем, платіжними організаціями яких є резиденти, які подаються до Національного банку з метою реєстрації цих платіжних систем;

– актуалізацію вимог до учасників платіжних систем, платіжними організаціями яких є резиденти/нерезиденти в частині забезпечення ними інформаційної безпеки;

– деталізацію вимог регулятора щодо реєстрації непрямого учасника платіжної системи, платіжною організацією якої є резидент;

– можливість отримання дубліката свідоцтва про узгодження правил/змін до правил платіжної системи-резидента та реєстраційного свідоцтва, що засвідчує реєстрацію договору/змін до договору про участь у міжнародній платіжній системі-нерезиденті, у разі їх втрати або пошкодження;

– удосконалення порядку узгодження умов та порядку діяльності оператора послуг платіжної інфраструктури.

Відповідний проект постанови Правління Національного банку України «Про затвердження Змін до Положення про порядок реєстрації платіжних систем, учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури» (далі – Проект) пропонується для громадського обговорення.

Аналіз регуляторного впливу Проекту.

Зауваження та пропозиції до Проекту приймаються до 29.07.2019 року на поштову та електронну адресу Національного банку України.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Національний банк України, Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку.

Електронна адреса: 22SPRA@U0H0, nbu@bank.gov.ua.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»