• Посилання скопійовано

НБУ спростив умови видачі ліцензій інкасаторам

НБУ уточнив окремі питання порядку видачі юрособам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації та спростив вимоги, необхідні для початку діяльності з оброблення та зберігання готівки

НБУ спростив умови видачі ліцензій інкасаторам

Національний банк України уточнив окремі питання порядку видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації та спростив вимоги, необхідні для початку діяльності з оброблення та зберігання готівки.

Зокрема, йдеться про:

  • зменшення строків оренди приміщень (з п'яти до трьох років) та касових вузлів (з п'яти до двох років) для оброблення та зберігання готівки;
  • зменшення з п'яти до двох років строків оренди касової техніки для оброблення та зберігання готівки;

Крім того, Національний банк:

  • уточнив перелік документів, що подаються юридичною особою для підтвердження повноважень керівників. Відтепер компанії потрібно буде надати свою фінансову звітність за встановленою формою, висновок аудитора (аудиторської фірми) про підтвердження достовірності та повноти фінансової звітності, джерел формування власного капіталу юридичної особи та достатності її фінансового стану для здійснення діяльності з оброблення та зберігання готівки;
  • встановив перелік порушень, за яких Національний банк України скасовує погодження юридичній особі на здійснення операцій з оброблення та зберігання готівки;
  • визначив порядок скасування та поновлення Національним банком погодження юридичній особі на здійснення операцій з оброблення та зберігання готівки.

Усі ці зміни регулятор уніс, врахувавши звернення бізнес-спільноти, ринкову ситуацію та практику, а також з метою конкурентного розвитку ринку інкасації, оброблення та зберігання готівки.

Відповідні норми містить постанова Правління НБУ від 08.07.2019 р. №89 «Про затвердження Змін до Положення про порядок видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації», що набирає чинності з 18 липня 2019 року.

Нагадаємо, що сьогодні відповідну ліцензію Національного банку України отримали та надають банкам послуги з інкасації 9 компаній: ТОВ «Сіт-Сек’юриті» (Київ); ТОВ «Український сервіс інкасації» (Київ); ТОВ «Перша інкасаторська компанія» (Одеса); ТОВ «О-МЕГА» (Харків); ТОВ «Агентство комплексної безпеки – охоронна фірма» (Харків); ТОВ «Панорама Прикарпаття» (Київ); ТОВ «Діамант Сек’юриті» (Київ); ТОВ «Кеш Енд Сек’юриті» (Київ); ПП «Комсервіс-Безпека» (Київ).

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»