• Посилання скопійовано

Рахунок IBAN: з 1 серпня в ДФС проводитимуться тестування програмного забезпечення

До набрання чинності новою редакцією порядку ДФС створено тестове середовище для тестування обміну між банками та ДФС файлами повідомлень про відкриття/закриття та зміну рахунків за новою структурою

Рахунок IBAN: з 1 серпня в ДФС проводитимуться тестування програмного забезпечення

У зв’язку із запровадженням в Україні з 5 серпня 2019 року міжнародного номера банківського рахунку за стандартом IBAN вносяться зміни до порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків та формату файлів повідомлень, призначених для обміну інформацією в електронному вигляді між органами ДФС та банками, іншими фінансовими установами.

Наказ Мінфіну від 09.07.2019 № 292 «Про внесення змін до Порядку подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до контролюючих органів»  набере чинності з 5 серпня 2019 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

У зв’язку з цим до набрання чинності новою редакцією Порядку ДФС створено тестове середовище для тестування обміну між банками та ДФС файлами повідомлень про відкриття/закриття та зміну рахунків за новою структурою.

Податківці пропонують банкам та іншим фінансовим установам починаючи з 1 серпня 2019 року 11:00 год розпочати тестування оновленого програмного забезпечення із використанням електронних документів у новому форматі.

Також інформують, що оновлені електронні форми документів для кожного типу файла повідомлень та схеми контролю розміщено на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Електронна звітність» - «Програмний модуль для формування та направлення повідомлень про відкриття/закриття рахунків» - «Форми електронних повідомлень про відкриття/закриття рахунків».

Для тестування пропонуємо використовувати Програмний модуль для формування та направлення повідомлень про відкриття/закриття рахунків (API), який можливо безкоштовно отримати з офіційного вебпорталу ДФС       у розділі «Електронна звітність» - «Програмний модуль для формування та направлення повідомлень про відкриття/закриття рахунків».

Вказаний модуль (АРІ) дає можливість накласти кваліфікований електронний підпис та печатку (за наявності) на електронне повідомлення про відкриття/закриття рахунків, підготовлене засобами будь-якого програмного забезпечення, та направити це повідомлення засобами телекомунікаційних мереж на адресу Інформаційного порталу ДФС.

Тестування буде проводитись на тестовій базі даних ДФС, а отже, направленні до ДФС повідомлення про відкриття/закриття рахунків у нових електронних форматах документів у тестовий період не будуть вважатися офіційно поданими до контролюючих органів. Після набрання чинності новою редакцією Порядку слід повторно надати відповідні повідомлення, якщо операція відкриття/закриття чи зміни рахунку була реальною.  

***

Читайте також:

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»