• Посилання скопійовано

З 1 серпня запрацював новий веб-сайт Нацбанку

В основі структури нового веб-сайту НБУ – доступність ключових показників та найуживаніших матеріалів

З 1 серпня запрацював новий веб-сайт Нацбанку

Національний банк України повідомляє, що з 1 серпня 2019 року запускає новий веб-сайт, який є офіційним Інтернет-представництвом та основним каналом комунікацій центробанку. Розміщений на основному домені www.bank.gov.ua, він посяде місці «старого» веб-сайту, створеного ще на початку 2000-х.

В основі структури нового веб-сайту НБУ – доступність ключових показників та найуживаніших матеріалів. Водночас передбачено і можливість наскрізного пошуку спеціалізованої інформації та публікацій, необхідних для глибшого аналізу. Відповідно, головна сторінка веб-сайту містить:

  • блок з ключовими показниками (рівень інфляції, поточна облікова ставка, курс гривні до євро та долара США на сьогодні, актуальний обсяг міжнародних резервів);
  • найсвіжіші та найважливіші новини НБУ;
  • посилання на корисні матеріали та тематичні мікросайти НБУ;
  • календар подій НБУ;
  • медіа-простір.

Водночас уся інформація на веб-сайті розподілена за функціональними напрямками: монетарна політика, фінансова стабільність, нагляд, платежі та розрахунки, фінансові ринки, гривня. Замість великих масивів тексту зі складною термінологію відтепер на сайті вичерпні пояснення, що саме робить центробанк, а також відповіді на найпоширеніші запитання. А замість розпорошених даних – консолідовані у розділі «Статистика» статистичні дані за усіма темами.

Новий веб-сайт є адаптивним під потреби клієнтів НБУ. По-перше, більше уваги приділено візуалізації інформації, зокрема на сайті з’явилися інтерактивні графіки з показниками та їх динамікою. По-друге, відтепер сайт відображається на усіх пристроях, зокрема на смартфонах та планшетах. По-третє, на новому сайті є можливість обрати версію перегляду для людей з вадами зору.

Але це – не всі новації, передбачені на користувачів веб-сайту НБУ. У жовтні цього року завершиться другий етап доопрацювання нового веб-сайту. Разом з ним для клієнтів НБУ стануть доступні:

  • конструктор баз даних з можливістю будувати інтерактивні графіки та завантажувати дані у різних форматах;
  • розділ «Тарифи та послуги» – повна інформація про всі послуги, що надає НБУ, в одному місці;
  • автоматизований реєстр платіжних систем;
  • розділ «Вакансії» із можливістю одразу надіслати резюме;
  • нові тематичні мікросайти, зокрема для доступу до Музею грошей НБУ.

«Стара» версія веб-сайту продовжує працювати упродовж річного перехідного періоду на домені https://old.bank.gov.ua/.

Звертаємо увагу користувачів: якщо пристрій продовжує завантажувати стару версію веб-сайту Національного банку, необхідно очистити кеш.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»