• Посилання скопійовано

Реквізит «код банку» виключать з міжбанківського розрахункового документу

У міжбанківському електронному розрахунковому документі також пропонується виключити реквізит "код банку"

Реквізит «код банку» виключать з міжбанківського розрахункового документу

Національний банк оновить вимоги до формування міжбанківського електронного розрахункового документа.

Це буде зроблено відповідно до вимог постанови НБУ від 28.12.2018 року №162 щодо запровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN. Передбачається, що з 1 листопада 2019 року у розрахункових документах буде виключено реквізит "код банку", оскільки міжнародний номер банківського рахунку IBAN вже містить інформацію про код банку.

У зв’язку з цим у міжбанківському електронному розрахунковому документі також пропонується виключити цей реквізит. Зазначені зміни передбачені проектом постанови Правління Національного банку "Про внесення змін до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті", який пропонується для громадського обговорення. Аналіз регуляторного впливу Проекту додається.

Зауваження та пропозиції до Проекту приймаються до 31 серпня 2019 року на поштову або електронну адресу Національного банку.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Нацбанк України, Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку. Електронна адреса: 22SPRA@U1H0nbu@bank.gov.ua.

***

Читайте також:

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»