• Посилання скопійовано

НБУ публікуватиме дані щодо зовнішніх запозичень для бізнесу

Дані щодо вартості зовнішніх запозичень для бізнесу мають виключно інформаційний характер

НБУ публікуватиме дані щодо  зовнішніх запозичень для бізнесу

Національний банк продовжує розширювати перелік публічної інформації щодо зовнішнього боргу України. Черговим кроком у цьому напрямку є оприлюднення даних щодо вартості зовнішніх запозичень реального сектору економіки у I та II кварталах 2019 року.

Агреговані дані містять розподіл кількості нових кредитних угод за рівнем процентної ставки у розрізі строковості та валюти зобов’язань. Інформація буде оприлюднюватися щоквартально на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку в розділі "Статистика зовнішнього сектору – Зовнішній борг".

Дані щодо вартості зовнішніх запозичень для бізнесу носять виключно інформаційний характер і не є підставою для визначення банками максимальної ставки зовнішніх залучень своїх клієнтів під час здійснення ризик-орієнтованого валютного нагляду.

Нагадаємо, що у 2018 році для якіснішого аналізу потенційних ризиків ліквідності та платоспроможності економіки Національний банк також розпочав щоквартальну публікацію інформації про планові платежі за зовнішнім боргом.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»