• Посилання скопійовано

З 15 листопада НБУ буде видавати ліцензії небанківським установам на переказ гривні по-новому

НБУ суттєво спростив порядок видачі небанківським установам ліцензії на переказ коштів в нацвалюті

З 15 листопада НБУ буде видавати ліцензії небанківським установам на переказ гривні по-новому

Національний банк спростив порядок видачі небанківським установам ліцензії на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків, скасувавши обов’язок небанківської установи узгоджувати з Національним банком внутрішні правила про переказ коштів.

Відтепер у пакеті документів для отримання ліцензії замість внутрішніх правил про переказ коштів подаватиметься інформаційна довідка щодо умов та порядку надання небанківською установою послуг з переказу коштів у формі опитувальника за встановленим зразком. Така форма документа буде більш зрозумілою і прозорою для заявника.

Її підготовка заявником та опрацювання співробітниками Національного банку потребуватиме значно менших витрат часу.

Зразок інформаційної довідки для заповнення у формі зручного опитувальника розміщено на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку в розділі "Форми документів для отримання ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків".

Що стосується внутрішніх правил про переказ коштів, то вони стають документом виключно внутрішнього користування небанківської установи. 

Розробляється та затверджується такий документ (разом з порядком внутрішнього контролю та іншими внутрішніми документами) до початку надання послуг з переказу коштів у відповідності з оновленими вимогами до них, гармонізованими з Директивою (EU) 2015/2366 (PSD2) та Керівними принципами ЕВА.

Крім того, оновлено вимоги до бізнес-плану, який подається небанківською установою до Національного банку для отримання ліцензії.

Відповідні зміни до Положення про порядок видачі ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків були затверджені постановою Правління НБУ від 06 листопада 2019 року № 128 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України". Постанова набирає чинності з 15 листопада 2019 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»