• Посилання скопійовано

Рада НБУ визнала валютно-курсову політику регулятора неефективною

Рада НБУ гостро розкритикувала політику правління Нацбанку. Зокрема, рекомендовано правлінню Нацбанку активніше знижувати розмір облікової ставки

Рада НБУ визнала валютно-курсову політику регулятора неефективною

Finance.ua розповідає, що Рада Національного банку України, яка є органом, якому звітує Нацбанк, рекомендувала правлінню НБУ задіяти всі засоби для зниження облікової ставки, а також розкритикувала суттєве зміцнення курсу гривні.

Про це написав глава Ради НБУ Богдан Данилишин на своїй сторінці в FACEBOOK.

Зокрема, Рада НБУ гостро розкритикувала політику правління Нацбанку.

«Визнати діяльність Правління Національного банку України в частині формування та реалізації валютно-курсової політики в 2019 році неефективною та такою, що не відповідає викликам сучасного розвитку України», – повідомили у Раді НБУ.

Там рекомендували правлінню Нацбанку «задіяти всі засоби та методи грошово-кредитної політики з метою пом’якшення монетарної політики Національного банку України», тобто активніше знижувати розмір облікової ставки.

Також у Раді НБУ рекомендували оновити стратегію управління золотовалютними резервами, зокрема графік їхнього поповнення шляхом викупу валюти з ринку. Крім цього правління Нацбанку має проаналізувати сценарій раптового виходу нерезидентів з державних цінних паперів та вплив такого виходу на валютний ринок.

«Надати оцінку реального обмінного/реального ефективного обмінного курсу (переоцінка/недооцінка) відносно розрахункового рівноважного рівня», – рекомендували у раді Нацбанку.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»