• Посилання скопійовано

Оновлено перелік операцій банків, які не оподатковуються ПДВ

Нацбанк уточнив перелік операцій з розрахунково-касового обслуговування, які не є об’єктом оподаткування ПДВ

Оновлено перелік операцій банків, які не оподатковуються ПДВ

Національний банк уточнив перелік операцій з розрахунково-касового обслуговування, які не є об’єктом оподаткування. Це дасть можливість користувачам правильно визначати операції з надання послуг з розрахунково-касового обслуговування, які не є об’єктом оподаткування ПДВ, з метою ведення податкового обліку. Зокрема, внесено зміни до переліку операцій, пов’язаних з:

  • відкриттям (закриттям) рахунків клієнтів у національній та іноземних валютах, банківських металах;
  • документарним оформленням чи підтвердженням розрахунків клієнтів;
  • проведенням розрахунків клієнтів;
  • касовим обслуговуванням клієнтів.

Підставою для уточнення переліку операцій стали запроваджені у 2019 році зміни у валютному законодавстві, а також зміни у нормативно-правових актах Національного банку України з питань безготівкових розрахунків в Україні в національній валюті, порядку відкриття і закриття рахунків клієнтів банків та кореспондентських рахунків банків - резидентів і нерезидентів.

Відповідні норми містить постанова НБУ від 28.12.2019 р. №167 "Про внесення змін до Переліку операцій з розрахунково-касового обслуговування, які не є об’єктом оподаткування", що набирає чинності з 10.01.2020 р.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»