• Посилання скопійовано

Куди звертатися за довідкою про відкриті рахунки в банках?

Щоб громадянам отримати інформацію про відкриті рахунки у банках, а також про їхній стан, слід звертатися безпосередньо до банків

Куди звертатися за довідкою про відкриті рахунки в банках?

Національний банк, який у 2019 році отримав повноваження на захист прав споживачів фінансових послуг, щороку отримує тисячі звернень від споживачів.

За минулий рік до НБУ їх надійшло майже 17 тис. Близько половини звернень – це питання споживачів, які потребують роз’яснень. Тому Національний банк періодично публікуватиме відповіді простою мовою на найпоширеніші запитання споживачів.

Учора Національний банк отримав майже 90 звернень громадян (це близько 65% усіх звернень упродовж дня), які стосувалися одного і того ж запитання, яке насправді є поза межами компетенції НБУ. Громадяни, які подають щорічні декларації майнового стану, просять Національний банк надати їм інформацію про всі відкриті ними рахунки в українських банках та інших фінансових установах.

Інформуємо, що Національний банк не збирає інформацію про рахунки громадян. НБУ веде рахунки лише банків-кореспондентів, Державної казначейської служби, міжнародних організацій, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та особові рахунки працівників Національного банку.

Щоб громадянам отримати інформацію про відкриті рахунки у банках та інших фінансових установах, а також про їхній стан, варто звертатися безпосередньо до самих установ, з якими вони мають укладені договори.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»