• Посилання скопійовано

3 серпня - початок роботи СЕП НБУ у режимі 23/7

Система електронних платежів НБУ переходить на розширений регламент роботи з 3 серпня 2020 року

3 серпня - початок роботи СЕП НБУ у режимі 23/7

Система електронних платежів Національного банку України (далі – СЕП) переходить на розширений регламент роботи з 3 серпня 2020 року.

Це передбачає доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень (23/7). Така новація дасть можливість проводити чутливі до часу платежі, а також сприятиме розширенню доступу клієнтів до фінансових послуг та зростанню частки безготівкових розрахунків.

Відповідне рішення від 18 червня 2020 року №408 прийняло Правління Національного банку України.

Попередньо старт роботи СЕП у режимі 23/7 планувався через 30 календарних днів після завершення карантину*. Це було зумовлено розумінням труднощів, які виникли у персоналу банків через обмеження.

Проте на сьогодні в Україні запроваджено адаптивну модель карантину. Тому Національний банк встановив конкретний термін запровадження роботи СЕП у режимі 23/7, щоб учасники системи могли прогнозувати та оптимально планувати свою діяльність в умовах карантину.

Водночас виконання банками міжбанківського переказу коштів через СЕП у режимі 23/7 є добровільною опцією. Банки самостійно прийматимуть рішення щодо часу початку та завершення роботи в СЕП на підставі власних потреб та потреб своїх клієнтів.

Нагадаємо, що робота СЕП у режимі 23/7 стане першим етапом для переходу СЕП на цілодобовий режим роботи.


* установленого постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COV1D-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

***

Читайте також: З 3 серпня діятиме режим операційного дня 23/7 для сплати податків

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

 

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»