• Посилання скопійовано

Гетманцев назвав термін призначення нового голови НБУ

Призначення нового керівника Національного банку України має відбутися до кінця останнього пленарного тижня сесії, тобто до 17 липня

Гетманцев назвав термін призначення нового голови НБУ

«РБК-Україна» розповідає, що призначення нового керівника Національного банку України має відбутися до кінця останнього пленарного тижня сесії. Наразі ведуться консультації щодо кандидатів.

Про це заявив глава парламентського фінансового комітету Данило Гетманцев в інтерв'ю агентству «Ліга».

Так, призначення нового очільника Нацбанку має відбутися до 17 липня. При цьому прізвища кандидатів нардеп відмовився називати, адже «це може нашкодити процесу».

«Ми розуміємо, що це потрібно зробити якомога швидше, щоб стабілізувати ситуацію на фінансовому ринку», – пояснив він.

За словами Гетманцева, новим керівником НБУ має бути банкір з хорошою репутацією, який повинен мати повну незалежність як від політичних сил, так і від міжнародних організацій.

«НБУ повинен залишатися незалежним, але не існувати у вакуумі монетарної політики, і розуміти, що зараз економіка країни, в якій він є центральним банком, дуже потребує його проактивної позиції», – наголосив нардеп.

Нагадаємо, 3 липня Рада відправила у відставку голову Нацбанку Якова Смолія. Президент Володимир Зеленський провів нараду з керівництвом НБУ, представниками уряду та державних банків щодо кандидатури нового очільника Нацбанку.

Крім того, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що шорт-лист кандидатів на посаду глави НБУ вже сформовано.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»