• Посилання скопійовано

Влада планує провести емісію гривні

У «Слуги народу» готові до зростання цін та девальвації після емісії гривні

Влада планує провести емісію гривні

Партія «Слуга народу» і її парламентська фракція готові взяти на себе відповідальність за зростання цін і девальвацію гривні. Додаткова емісія гривні неминуче приведе до цих наслідків.

Про це голова парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

«Треба змиритися з думкою, що будь-яка емісія не проходить непоміченою. Те, що буде певний сплеск цін і курсу у випадку, якщо буде прийнято таке рішення, це 100%», – сказав він.

За його словами, зростання цін і девальвація будуть залежати від того, куди підуть гроші. Він не виключив, що кошти будуть спрямовані на підтримку великого бізнесу.

«Так сталося, така не зовсім приємна реальність, що у нас більшість великого бізнесу сконцентрована в певних фінансово-промислових групах. Але цей бізнес генерує найбільшу кількість робочих місць», – заявив Наталуха.

Голова парламентського комітету вважає «найгіршим» – втрату робочих місць і реімміграцию, коли відкриються кордони з Європою.

«І просто поїде півкраїни, тому що держава не може забезпечити їм роботу тут. Тому ми змушені так робити, тому ми не можемо дати великим підприємствам, які генерують багато робочих місць, зупинитися», – повідомив депутат.

Відповідаючи на питання про ризики для партії «Слуга народу» девальвації гривні та зростання цін перед місцевими виборами восени 2020 року, Наталуха заявив:

«Мабуть, доведеться шукати певний баланс між популярним і непопулярним. Якщо у тебе на вагах стрибок цін і втрата робочого місця, то невідомо, що гірше», – додав він.

Зазначимо, Верховна рада 3 липня відправила у відставку голову Національного банку України Якова Смолія.

Після цього на брифінгу Яків Смолій заявив, що на нарадах за участю президента і прем'єр-міністра від НБУ вимагали включити «друкарський верстат» і довести курс до 30 гривень за долар.

В.о. глави Нацбанку Катерина Рожкова заявила, що після відставки Якова Смолія з посади голова НБУ залишаються колишні «червоні лінії».

Зокрема, керівництво НБУ може піти, якщо влада запустить «друкарський верстат» або поверне банки попереднім власникам.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»