• Посилання скопійовано

Шмигаль проти штучної девальвації гривні

За словами Шмигаля, Уряд не буде вимагати від НБУ «особливої» емісії гривні

Шмигаль проти штучної девальвації гривні

«РБК-Україна» розповідає, що Кабінет міністрів не обговорює з Національним банком питання зростання курсу долара до 30 гривень і стимулювання інфляції. Курс повинен встановлюватися ринком.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав у ході поїздки в Полтавську область, відповідаючи на відповідне запитання журналіста.

«Такі питання з центробанком не обговорюються. Національний банк веде власну монетарну політику. Його основні цілі – збереження стабільності грошової одиниці, стабільності фінансової системи та цінової стабільності у країні», – сказав він.

Як зазначив Шмигаль, після того, як в НБУ змінився глава «ви бачили вдале розміщення облігацій державної позики в тандемі з Мінфіном».

За його словами, на сьогодні і уряд, і НБУ працюють над збереженням курсової та цінової стабільності.

При цьому він заявив, що уряд «цікавить розвиток промисловості, інвестиції в промисловість... але це не предмет дискусій про додаткову або особливу емісії коштів».

«Це не предмет того, що повинен бути курс штучно завищений чи занижений. У нас курс регулюється ринком, це дуже важливо», – додав прем'єр.

Зазначимо, згідно з прогнозом уряду України курс у 2020 році повинен скласти 30 грн/долар.

На підставі цього курсу розраховані доходи державного бюджету, зокрема, від акцизів і митних зборів.

***

Читайте також: Влада планує провести емісію гривні

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»