• Посилання скопійовано

НБУ змінив правила звітування з питань фінмоніторингу для банків та небанківських установ

Згідно з новими вимогами подаватимуться 6 файлів звітності: з них 2 банками, 2 – небанківськими установами, 2 – одночасно банками і небанківськими установами

НБУ змінив правила звітування з питань фінмоніторингу для банків та небанківських установ

Національний банк України запроваджує зміни до порядку подання звітності з питань фінансового моніторингу для банків та небанківських установ.

Згідно з новими вимогами подаватимуться 6 файлів звітності: з них 2 банками, 2 – небанківськими установами, 2 – одночасно банками і небанківськими установами.

Звітність з питань фінансового моніторингу буде подаватися:

  • із щомісячною періодичністю – з 1 вересня 2020 року;
  • із квартальною періодичністю – з 1 жовтня 2020 року;
  • банки надаватимуть інформацію з питань управління ризиками у сфері фінансового моніторингу з 1 січня 2021 року, небанківські установи – з 1 жовтня 2020 року.

Національний банк надав банкам та небанківським установам додатковий час для адаптації до оновленого порядку подання звітності з фінансового моніторингу:

  • із щомісячною періодичністю подання – три звітних періоди;
  • із квартальною періодичність подання – два звітних періоди;
  • для інформації з питань управління ризиками у сфері фінансового моніторингу для небанківських установ – один звітний період.

Під час тестового періоду заходи впливу не застосовуватимуться.

Такі зміни передбачені постановою Правління Національного банку України від 30 липня 2020 року №113 "Про подання звітності з питань фінансового моніторингу до Національного банку України" і відбулися у зв’язку з уведенням у дію 28 квітня 2020 року нових вимог законодавства з питань фінансового моніторингу. Національний банк мав привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом протягом трьох місяців з дня набрання ним чинності.

Постанова №113 буде чинною до внесення відповідних змін до Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України (постанова Правління Національного банку від 13 листопада 2018 року №120).

***

Читайте також:    

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»