• Посилання скопійовано

Держбанки скоротили кредитування бізнесу

У першому півріччі 2020 року українські банківські установи скоротили портфель гривневих корпоративних кредитів на 8,9 млрд грн (2%)

Держбанки скоротили кредитування бізнесу

«РБК-Україна» розповідає, що у першому півріччі 2020 року українські банківські установи скоротили портфель гривневих корпоративних кредитів на 8,9 млрд грн (2%).

Про це свідчать балансові дані українських банків, опубліковані Національним банком України.

В абсолютному вираженні сильне скорочення гривневого портфеля кредитів корпоративним клієнтам у першому півріччі спостерігалося у державних «Укрексімбанку» (-4,65 млрд грн), «Укргазбанку» (-2,75 млрд грн).

Разом з тим приріст кредитного портфеля юридичних осіб у гривні спостерігався у банку «Південний» (+2,9 млрд грн), «ОТП Банку» (+1,1 млрд грн), «Прокредит банку» (+0,9 млрд грн), «Альфа-Банку Україна» (+0,5 млрд грн).

У першому півріччі 2020 року сукупний портфель корпоративних кредитів в іноземній валюті скоротився на 1,5 млрд доларів (9,4%). Практично всі банки скоротили валютні портфелі.

Найбільше скорочення портфеля виданих бізнесу кредитів в іноземній валюті продемонстрував «Ощадбанк» (на 934 млн доларів).

В цілому, за підсумками першого півріччя 2020 року можна констатувати скорочення банківського кредитування бізнесу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що процентні ставки за новими кредитами банків для населення в липні 2020 року в національній валюті становили 35,6% річних. Це на 0,7 п.п. нижче, ніж у червні (36,3%).

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»