• Посилання скопійовано

НБУ визначив особливості подання планів відновлення діяльності банків у 2020 році

НБУ дозволив відтермінувати для системно важливих банків кінцевий термін подання планів відновлення діяльності з 1 жовтня по 1 грудня 2020 року

НБУ визначив особливості подання планів відновлення діяльності банків у 2020 році

Національний банк України визначив особливості подання планів відновлення діяльності банків України та банківських груп у 2020 році та дозволив:

  • відтермінувати для системно важливих банків кінцевий термін подання планів відновлення діяльності з 1 жовтня до 1 грудня 2020 року;
  • не включати до планів відновлення діяльності перелік критичних функцій (припинення яких може загрожувати фінансовій стабільності України або мати суттєвий негативний вплив на її економіку);
  • подати плани відновлення діяльності тільки у електронному вигляді з відповідним електронним підписом.

Такі зміни передбачені постановою Правління НБУ від 02.09.2020 р. №128 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 03 квітня 2020 року №46». Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

У липні 2019 року Національний банк запровадив вимоги до розроблення планів відновлення діяльності банків України та банківських груп.

Розроблення банками та банківськими групами планів, які будуть містити реалістичні варіанти відновлення фінансової стійкості в разі суттєвого погіршення фінансового стану або настання стресової ситуації, сприятиме стабілізації роботи цих установ в умовах кризи.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»