• Посилання скопійовано

ВР продовжила дію мораторію на стягнення боргів по валютній іпотеці

16 вересня ВРУ прийняла закон, який продовжує дію мораторію на відчуження майна за простроченими валютними кредитами, зокрема іпотечними

ВР продовжила дію мораторію на стягнення боргів по валютній іпотеці

Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті» з урахуванням пропозицій Президента України (Проект Закону зареєстровано за №3640).

У прийнятому в новій редакції Законі враховані пропозиції Президента України щодо:

1) відтермінування втрати чинності Законом України «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті»;

2) уточнення формулювання підпункту 1 пункту 2 Закону.

Президент України повернув зі своїми пропозиціями Закон України від 16.07.2020 р. №1304-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті» для повторного розгляду Верховною Радою України.

Президент України не підтримав положення Закону щодо:

1) продовження мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті до 1 січня 2022 року;

2) змінення Законом умов, за яких не може бути примусово звернено стягнення (відчужено без згоди власника) на майно (майнові права) відповідно до кредитного договору, а також невизначеність у редакції підпункту 2 пункту 1 Закону №1304-VII чітких умов та кола боржників, стосовно яких діятиме відповідна заборона на відчуження майна.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»