• Посилання скопійовано

Нацбанк дозволив використання паспортів в «Дія» для міжнародних переказів

НБУ надав дозвіл на використання цифрових паспортів у мобільному застосунку «Дія» для грошових переказів за межі України та з-за кордону

Нацбанк дозволив використання паспортів в «Дія» для міжнародних переказів

Національний банк сприяє впровадженню цифрових технологій на ринку фінансових послуг.

Черговий крок – надання дозволу на використання цифрових паспортів у мобільному застосунку «Дія» для здійснення грошових переказів за межі України та з-за кордону.

Відтепер банки та небанківські фінустанови зможуть проводити такі операції на підставі е-паспортів за наявності технологічних можливостей.

Водночас, продовжуючи валютну лібералізацію, Національний банк зняв низку обмежень, що втратили свою актуальність. Зокрема:

  • юридичним особам дозволено проведення операцій з продажу іноземної валюти на умовах «форвард»;
  • фізичним особам дозволено проведення операцій з купівлі та продажу іноземної валюти за гривні на умовах «форвард», а також операцій з купівлі та продажу іноземної валюти та банківських металів на умовах маржинальної торгівлі;
  • фізособам дозволено проводити розрахунки в іноземній валюті при купівлі державних цінних паперів, номінованих у валюті;
  • фізособам-резидентам дозволено проводити операції на умовах «своп» (перша частина яких передбачає продаж банком клієнту іноземної валюти/банківських металів).

Ці кроки Національного банку сприяють поступовому наближенню до вільного руху капіталу як кінцевої мети валютної лібералізації.

Такі рішення містить Постанова НБУ від 15 січня. Повний текст за посиланням.

Ще одне оновлення, передбачене документом, – нова валютно-обмінна операція. Так, банкам та небанківським фінустановам дозволено купувати іноземну валюту у населення за безготівкові кошти у гривні через термінали самообслуговування. Порядок проведення відповідних операцій вже затверджений.

Детальніше про рішення читайте за посиланням.

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»